Pratik Bilgiler 972 telefon kodu nerenin? +972 alan kodu hangi ülkenin?

972 telefon kodu nerenin? +972 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
972 telefon kodu nerenin? +972 alan kodu hangi ülkenin?

Alan kodunun genelde şehirlere ait olduğu bilinir. Ancak alan kodları ülke genelinde farklı rakamlardan oluşur. Buna göre her ülkenin kendine özgü alan kodu olduğunu söyleyebiliriz. 972 alan kodu da ülkelerden birisine ait olmasıyla bilinmektedir. Sizin için, 972 telefon kodu nerenin? +972 alan kodu hangi ülkenin? İşte, merak edilen tüm detaylar.

972 alan kodunun kullanıldığı ülke olarak İsrail karşımıza çıkmaktadır. Bu ülkenin sahip olduğu alan kodunun 972 olarak bilinmesi gerekir.

Haberin Devamı

Başka ülkelerde 972 telefon kodunun geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca 972 alan kodunun İsrail ülkesi için önem arz ettiğim söylemek yanlış olmaz. Buna göre bir çağrı alındığı zaman 972 olması İsrail ülkesini akla getirir. 

972 TELEFON KODU NERENİN?

972 telefon kodu için merak eden kitlenin oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü telefonlara çağrı geldiği zaman 972 alan kodunu anımsamakta mümkündür.

 Buna göre 972 alan kodunun işaret ettiği ülkenin İsrail olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca bu alan koduna İsrail dışında başka bir ülkeden bahsetmek mümkün değildir.

Alan kodları şehirlerin dışında her ülke için verilmiştir. Tabi insanların genelde ülkelerinde yer alan şehirlerin alan kodlarını ezberledikleri bilinir.

Haberin Devamı

Sonuçta telefonlara gelen çağrılar genelde ülke içinden olur. Ancak ülkelerin dışından gelen çağrılar içinde alan kodlarının geçerliliği vardır. İşte bu noktada 972 alan kodunun İsrail ülkesinde yer aldığı bilinmektedir.

 +972 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Dünya üzerinde yer alan ülkeler arasında İsrail olduğu da bilinir. Bu ülkenin sahip olduğu özelliklerden birisi alan kodudur. Alan kodunun telefon numaralarının başında yer aldığı görülmektedir. Buna göre İsrail için alan kodu +972 şeklinde bilinir. Bundan dolayı +972 alan kodu için doğru olan ülke İsrail şeklinde görülür.

İsrail'den gelen bir çağrıda numaranın başına baktığımız zaman 972 karşımıza çıkar. Buna göre İsrail ülkesinde alan kodunun geçerli olan hali +972 şeklinde görülür. Buradan hareket ederek alan kodlarının ülkelere göre değiştiğini ve sabitlendiğini söyleyebiliriz. Sonuçta alan kodunun ait olduğu yeri temsil ettiği bilinir. Bundan dolayı her yere farklı alan kodunun verilmesi son derece mantıklı olarak görülür.