Pratik Bilgiler Afyonkarahisar haritası: Afyonkarahisar ilçeleri nelerdir? Afyonkarahisar hangi bölgede yer alır?

Afyonkarahisar haritası: Afyonkarahisar ilçeleri nelerdir? Afyonkarahisar hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Afyonkarahisar haritası: Afyonkarahisar ilçeleri nelerdir? Afyonkarahisar hangi bölgede yer alır?

Ege Bölgesi'nde yer alan Afyonkarahisar Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde yer alır. Ticari ve tarımsal yönleri ile aynı zamanda kültürel açıdan da önemlidir. Afyonkarahisar Haritası: Afyonkarahisar ilçeleri nelerdir? Afyonkarahisar hangi bölgede yer alır? Afyonkarahisar hakkında merak edilenler.

İç Anadolu ile Ege Bölgesi arasında yer alan Afyonkarahisar, aynı zamanda Afyon olarak da bilinmektedir. Bu kapsamda iki bölge arasında önemli bir geçiş noktası olduğunu da ifade etmek mümkündür. Çevresine sarmalanmış farklı ilçeleriyle birlikte ticari ve tarımsal noktada önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR HARİTASI: AFYONKARAHİSAR İLÇELERİ NELERDİR?

Dikdörtgen bir görüntüye sahip harita yapısı ile beraber Afyonkarahisar'ın ilçeleri yayılmıştır. Çevresinde Denizli, Eskişehir, Konya ve Kütahya gibi şehirler yer alır. Bu kapsamda ilçeyi ile beraber Afyonkarahisar şu şekilde öne çıkar;

 

 - Afyonkarahisar il

 - Başmakçı

 - Bayat

 - Bolvadin

 - Çay

 - Çobanlar

 - Dazkırı

 - Dinar

 - Emirdağ

 - Evciler

 - Hocalar

 - İhsaniye

 - İscehisar

 - Kızılören

 - Sandıklı

 - Sinanpaşa

 - Sultandağ

 - Şuhut

Bu şekilde yukarıdaki ilçeleri ile beraber Afyonkarahisar Türkiye'nin büyük şehirleri içerisinde gelmektedir. Özellikle her ilçesi kapsamında tarımsal ve ticari olarak önemli yapıya sahiptir.

AFYONKARAHİSAR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Afyonkarahisar Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan bir şehir olarak öne çıkar. Daha doğrusu Ege Bölgesi'nin iç Batı Anadolu kısmında yer almaktadır. O yüzden Ege Bölgesi ile İç Anadolu arasında tam bir geçiş noktası olarak ifade edilebilir. Bu sebepten dolayı karayolları ile birlikte ulaşım noktasını önemli bir şehirdir. Aynı zamanda birçok farklı ilçesiyle birlikte çevresindeki komşu şehir şehirleri doğrudan bağlantısı vardır.

Haberin Devamı

 

AFYON İLE AFYONKARAHİSAR AYNI ŞEHİR Mİ?

Halk arasındaki ismi ile Afyon olarak bilinen bu şehir aynı zamanda Afyonkarahisar şeklinde ifade edilmektedir. Yani Afyon ile Afyonkarahisar aynı şehri anlatır. 2005 tarihinde ismi Afyonkarahisar olarak değiştirilmiş olan şehir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki önemli şehirleri içerisinde gelir. Özellikle pek çok açıdan tarımsal ve ticari noktada öne çıktığını ifade etmek mümkündür.

 

AFYONKARAHİSAR GELİR KAYNAKLARI

Özellikle mermercilik ile birlikte Afyonkarahisar bu konuda önemli bir gelir kaynağı şeklinde öne çıkar. Çıkardığı mermer ile birlikte özel işleme doğrusunda ülkenin dört bir tarafına ulaştırılır. Aynı zamanda gıda sektöründe isim yapmış önemli firmaları bünyesinde barındırdığını söylemek mümkündür.

Birçok tarımsal açıdan sebze ve meyve üretimi noktasında da mevsimsel açıdan güçlü bir şehirdir. Bu sebepten dolayı hem şehir merkezi hem de ilçeleriyle beraber Ege Bölgesi'nin en önemli şehirleri içerisinde gelir.

Haberin Devamı