Pratik Bilgiler Agar agar tozu nasıl kullanılır? Agar agar tozu ne işe yarar?

Agar agar tozu nasıl kullanılır? Agar agar tozu ne işe yarar?

Paylaş
Agar agar tozu nasıl kullanılır? Agar agar tozu ne işe yarar?

Agar agar tozu gıdaların dayanıklılık ve yoğunluğunu artırmak için kullanılan bir üründür. Krem peynirlerde, dondurmalarda, pasta şekerlerinde, sütte ve yoğurtta kullanıldığı bilinir. Şeker oranını azaltmak isteyenler reçel, tereyağı ve bal üretiminde de agar agar tozundan faydalanırlar. Agar agar tozu nasıl kullanılır ve ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Agar agar tozu bitkisel içerikli bir kıvam artırıcı üründür. Daha çok pastacılar tarafından kullanılan agar agar tozu helal bir üründür.

Haberin Devamı

AGAR AGAR TOZU NASIL KULLANILIR?

Agar agar tozu profesyonel mutfağa merakı olan kişiler tarafından araştırılır ve nasıl kullanıldığı öğrenilmek istenir. Genelde ev kullanımı nadirdir ve daha çok sektörel gıda üretiminde kullanılır. Gıdaların yoğunluk ve dayanıklılığını artırmak amacı ile kullanılır. Agar agar tozu lokumlara, jelibonlara, konserve etlere, kurabiyelere, krem peynirlere, pasta şekerlerine ve hazır çorbalara eklenebilir.

Şeker oranını azaltmak amacı ile bal, tereyağı ve reçel üretiminde de kullanılması mümkündür. Özellikle pastacılar tarafından şeffaf bir görüntü elde etmek ve raf ömrünü uzatmak amacıyla unlu mamüllerde de sıklıkla kullanılır. Agar agar tozu için bitkisel içerikli ve helal bir kıvam artırıcı demek doğru olmaktadır.

Haberin Devamı

AGAR AGAR TOZU NE İŞE YARAR?

Agar agar tozunun ne işe yaradığı birçok kişi tarafından merak edilir. Veganlar ve vejetaryenler tarafından da gönül rahatlığı ile kullanılan agar agar tozu bitkisel bir jelatindir. Yemekten önce alınması şişlik yaratacağından daha az yemek yemenizi sağlar. Her ne kadar kesin olmasa da agar agar tozunun kilo kontrolüne yardımcı olduğu da bilinir.

Diş hekimleri tarafından da nesneleri kalıplara aktarırken agar kullanılır. Agar agar tozunun da fazla kullanımında bazı sorunlar çıkabilir. Olası yan etkiler ile karşılaşmamak için kullanım şekline ve kullanım miktarına özen göstermek gerekir.

AGAR AGAR TOZU NEDİR?

Agar agar her ne kadar farklı bir kelime gibi dursa da anlamı jel demektir. Agar agar tozunun çeşitleri hammadde türüne ya da yapımına göre farklı renklerde olabilir. Agar agar tozu beyaz ya da sarı tonlarında olan bir kıvam artırıcıdır. Görsel olarak agar agar tozunu tanımlamak gerekirse kabartma tozu gibi olduğunu söylemek mümkündür.

Bitkisel jelatin olarak da bilinen agar maddesi farklı tariflerde ya da yiyeceklerde kıvamı koyultmak için kullanılır. Jölelerin ana maddesi olarak da bilinen agar agar deniz yosunlarından da üretilebilir. Deniz yosunundan üretilen agar agar bitkiseldir ve hayvansal domuz jelatini ile herhangi bir bağı yoktur.

Haberin Devamı

Agar agar tozunun yüksek miktarda satıldığı gibi kabartma tozuna benzer küçük paketlerde satılması da mümkündür. Görünümü parlaktır ve kıvamı tutturmak için daha çok pastacılık sektöründe kullanılır. Fiyat olarak vanilya ya da kabartma tozu gibi bir fiyattadır.

AGAR AGAR TOZU HELAL Mİ?

Agar agar tozu jelatin olarak bilindiğinden helal olup olmadığı merak edilir. Gıda sektörü başta olmak üzere diş, kozmetik ve ilaç sektöründe kullanılan agar agar tozu bitkisel olduğundan helaldir. Ülkemizde agar agar tozu helal kategorisinde satılır. Agar agar tozunu güvenli bir şekilde satın alarak yiyeceklerinizde kullanabilirsiniz. Agar agar tozunu marketlerde ya da aktarlarda rahatlıkla bulmak mümkündür.