Pratik Bilgiler Bilgisayara format nasıl atılır? Bilgisayara en kolay format atma yöntemleri...

Bilgisayara format nasıl atılır? Bilgisayara en kolay format atma yöntemleri...

Paylaş
Bilgisayara format nasıl atılır? Bilgisayara en kolay format atma yöntemleri...

Bilgisayar günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan ve birçok işlemin gerçekleştirildiği bir cihazdır. Bu nedenle de bilgisayarlarda ortaya çıkan problemler büyük sıkıntı yaratabilir. Eğer bilgisayardaki sorun yazılımdan kaynaklanıyorsa bunun için bilgisayara format atılması gerekir. Bilgisayara format nasıl atılır ve format etme yönteminin en kolayı hangisidir ayrıntıları ile derledik.

Bilgisayara CD ya da USB ile format atılabilir. Bilgisayarın sorunu yazılımdan kaynaklanırsa mutlaka format atmak gerekir.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARA FORMAT NASIL ATILIR?

Bilgisayarın bazı sebeplerden ötürü arızalanması mümkündür. Bilgisayarlar iki ana başlık altında incelenmektedir. Donanım ve yazılım olarak iki unsurdan oluşan bilgisayarlarda yazılım sorunları olduğu zaman bilgisayarı kullanmak mümkün olmaz. Bilgisayarın verdiği hata eğer donanımsal bir hata değilse sorun yazılımdan kaynaklı demektir. Yazılım sorunlarını çözmenin bir yolu da bilgisayara format atmaktır. Format atma işlemlerinin bilgisayardan birçok farklı yöntemle yapılması mümkündür. CD ya da USB ile bilgisayara format atılabilir. Format atma işlemi bilgisayara USB ya da CD takılarak başlatılır.

Bilgisayar açıldığı zaman F8 tuşuna basılır ve bu sayede USB ya da CD'ye ulaşılır. Devamında ise format işlemi gerçekleştirilir. Format atma işlemi sırasında bilgisayardaki bütün dosyalar silineceği için gerekli olan ve silinmemesi gereken dosyaları yedeklemeniz önerilir.

Haberin Devamı

Format işlemi tamamlandıktan sonra dosyaları tekrar kendi bilgisayarınıza alabilirsiniz. Günümüzde format CD'leri kolay bir şekilde bulunabilir. Fakat eğer bilgisayarınızda CD okuyucu yoksa bu işlemi çok kolay bir şekilde USB ile de gerçekleştirebilirsiniz.

BİLGİSAYARA EN KOLAY FORMAT ATMA YÖNTEMLERİ

Bilgisayarlar günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan cihazlardır. Özellikle de birçok işlem artık bilgisayardan yapılır ve çoğu kişi de bilgisayar üzerinden çalışır. Bu nedenle de eğer bilgisayarda bir problem oluşursa bundan dolayı kişiler sıkıntıya irebilir. Yazılım problemlerinin oluşması halinde genelde format atılması gerekir. Bilgisayara format atılması için yüklenecek olan işletim sistemine ihtiyaç olur.

Format attıktan sonra bilgisayardan tüm dosyaların silineceğini de bilmek gerekir. Bu nedenle kişiler bilgilerini ve dosyalarını farklı bir cihaza kaydederek format işleminden sonra bilgisayarına aktarmalıdır. Format atmak için en kolay yol CD olarak bilinir. Format CD'sini bilgisayara takarak işlemleri başlatmak mümkündür. CD yeri olmayan bilgisayarlara USB ile format atılabilir.

FORMAT NEDİR?

Format işletim sisteminin en baştan yani sıfırdan kurulması anlamına gelir. Profesyonel bilgisayar kullanan kişiler tarafından format işlemi bu şekilde tanımlanmaktadır. Özellikle de bilgisayara zaman içinde yüklenen dosyalar ve programlar bilgisayarın yavaşlamasına sebep olur. Bilgisayarın hızlanması için format atılması yeterli olur. Eğer herhangi bir başka problem yoksa format atma işleminden sonra bilgisayara eski hızına geri döner. Format atmak için iki farklı yöntem vardır. CD ya da USB aracılığı ile bilgisayara format atmak mümkündür. CD en fazla tercih edilen yöntem olsa da CD girişi olmayan bilgisayarlarda USB ile de format atılabilir.

Haberin Devamı