Pratik Bilgiler Borç zıt anlamlısı nedir? Borç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Borç zıt anlamlısı nedir? Borç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Borç zıt anlamlısı nedir? Borç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Borç kelimesine karşılık olarak alacaklı sözcüğü kullanılır. Aynı zamanda alacak kelimesi şeklinde bunu anlatmak mümkün. Borç zıt anlamlısı nedir? Borç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Boş kelimesi üzerine öne çıkan anlamları hakkında tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Biri ya da birilerine ve kuruma karşı olarak ödenmek zorunda olan durum borç kelimesi ile ifade edilir. Aynı şekilde bir borcu kanun kapsamında geri alacak olan kişi de alacaklı biçiminde anlatılır. Bu bağlamda borç kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde alacak ve alacaklı sözcüğü değerlendirilir.

Haberin Devamı

BORÇ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Borç kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde alacaklı ya da alacak kelimesi kullanılabilir. Bir kişi herhangi bir durumdan dolayı genelde para aldığı zaman bu bir borç olarak öne çıkar.

Mecburi bir geri ödeme durumudur. Aynı şekilde yine yasal yoldan genelde bu parayı geri alacak olan kişi de alacaklı biçiminde değerlendirilir. O yüzden borç kelimesine karşılık olarak alacaklı veya alacak sözcükleri ifade edilir. Günlük hayatta da birçok farklı alanda en çok kullanılan sözcükler içerisinde yer aldıklarını ifade etmek mümkün.

BORÇ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit borç kelimesinin zıt anlamlısı alacak sözcüğü ile karşılık olur. Daha doğrusu alacaklı biçiminde anlatmak mümkündür. Bir kişi ya da bir kurum herhangi bir kişi ya da kuruma borç verdiği zaman, bunu alacak olan kişi ve kurum olarak değerlendirilir. Bu da alacaklı şeklinde anlatılır.

Haberin Devamı
  • ‘’Adamın borcu yüzünden alacaklılar kapıya dayandı.’’
  •  “Ben yıllardır ondan alacaklıyım.’’
  • ‘’Hayat konusunda o bana borçlu ve ben alacaklıyım.’’

Görüldüğü gibi gerçek anlamının dışında aynı zamanda yukarıda verilen örnek cümle de olduğu gibi mecazi olarak da değerlendirmek mümkün. Bu bağlamda her İki seçenek doğrusunda borç kelimesine karşılık olarak alacaktı kelimesi öne çıkar.