Pratik Bilgiler Bulanık kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Bulanık kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Bulanık kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Bulanık kelimesi Türkçe üzerinden ele alındığı vakit birden fazla zıt anlamlı kelimesi ile karşılık bulur. Bu karşılıklar gerçek anlamı dışında ayrıca mecazi anlamı doğrultusunda da kullanılır. Bulanık zıt anlamlısı nedir? Bulanık kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Net olarak görünmeyen bir durum bulanık kelimesi ile karşılık bulur. Bu kelime gerçek anlamı ile beraber mecazi anlamı eşliğinde değerlendirilir. Aynı şekilde yine birden fazla karşılığı olarak zıt anlamlı sözcükler ile ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

BULANIK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Bulanık kelimesi adına günlük yaşamda kullanacak birçok değişik zıt anlamlı sözcük ön plana çıkar.

  • Berrak
  • Net
  • Açık
  • Ayan
  • Vazıh

Bu şekilde özellikle berrak ve net ile beraber açık kelimeleri günlük yaşamda daha fazla kullanılır. Bu kelimeler bulanık sözüne karşılık olarak rahatlıkla görülebilen bir durum ya da olayı maddi ve manevi olarak ifade eder.

BULANIK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLARI NELERDİR?

Gerçeği ile beraber mecazi olarak bulanık kelimesine karşılık birçok değişik sözcük bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle Berrak ve net ile birlikte açık kelimelerinin günümüze daha fazla kullanıldığını ifade etmek gerekir. Bunun yanı sıra her ne kadar çok kullanılmasa bile ayan ve vazıh kelimeleri de yine Bulanık sözüne karşılık olarak zıt anlamlıdır.

Haberin Devamı
  • ‘’Su bugün çok berrak.’’
  • ‘’Konuyu sana net olarak anlattığımı düşünüyorum.’’
  • ‘’Hava bugün açık olduğu için dışarı dolaşmaya çıktık.’’

Bu şekilde farklı sözcükler doğrultusunda bulanık kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı şekilde değerlendirmek mümkün. Sadece cümle içerisinde değil aynı zamanda tek başına da yine taşıdığı anlam doğrusunda zıt anlamlı olarak kullanılabilir. Günlük hayatta hem Bulanık kelimesi hem de zıt anlamlı olarak yukarıda verilen sözcükler yaygın şekilde değerlendirilir.