Pratik Bilgiler Ceza zıt anlamlısı nedir? Ceza kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Ceza zıt anlamlısı nedir? Ceza kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Ceza zıt anlamlısı nedir? Ceza kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Her kelimenin kendi içerisinde eş anlamı ve zıt anlamı bulunmaktadır. Bu anlamları öğrenmek isteyen kişiler çeşitli kaynaklar üzerinden araştırma yapmaktadır. Ceza kelimenin zıt anlamı mükafat olarak bilinmektedir. Mükafat verilen bir ödül şeklinde anlam taşımaktadır. Ceza ve mükafat sözcükleri birbiri ile zıt anlam taşımaktadır. Cümle içerisinde kurulma şekillerinde ise biri olumlu diğeri olumsuz bir anlam taşımaktadır. Ceza zıt anlamlısı nedir ve ceza kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Posta.com.tr okurları için derledik.

 Kelimelerin anlamları kişilere cümle kurma alanında yardımcı olmaktadır. Her bir kelime anlamı ile beraber kişiler daha fazla bilgiye sahip olmaktadır. Ceza kelimesinin zıt anlamı ise ikramiye ya da mükafat olarak adlandırılmaktadır. Pek çok kişi kelimenin bu zıt anlamını öğrenerek daha rahat cümle kurmaya başlamaktadır.

Haberin Devamı

 CEZA ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Ceza kelimesinin olumsuz bir tarafı bulunmaktadır. Bu kelimenin zıt anlamı ise olumludur. Mükafat olarak adlandırılan ceza kelimesi zıt anlamı ile beraber kişiler bir şey ile mükafatlandırılmaktadır. Fiil anlamında mükafat kelimesi kullanılmaktadır.

TDK içerisinde yer alan bu kelimeler ve anlamları ile beraber farklı kullanım alanlarını keşfetmek de mümkündür. Özellikle ceza kelimesinin eş anlamı ve zıt anlamı pek çok kişi tarafından merak konusudur. Ceza sözcüğünün zıt anlamı mükafat ya da ikramiye olarak yanıtlanmaktadır. Mükafat kelimesi Arapçadan dilimize geçen bir kelimedir.

CEZA KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Doğru cümle kurmak isteyen kişiler kelime seçimlerine ve bu kelimelerin ne oranda kullanıldığına da dikkat etmektedir. Cümle yapısını bozmayacak şekilde cümleler kurmak için kelimelerin eş anlamları ve zıt anlamları da öğrenilmektedir. Ceza kelimesinin karşıt anlamları ikramiye, ödül ve mükafat olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişiler zıt ve karşıt anlam olarak bu kelimeleri cümlede kullanmaktadır.

Haberin Devamı