Pratik Bilgiler Gelir zıt anlamlısı nedir? Gelir kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Gelir zıt anlamlısı nedir? Gelir kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Gelir zıt anlamlısı nedir? Gelir kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Gelir anlamı itibariyle periyodik aralıklar ile alınan para ve ya ödenek anlamına gelmektedir. Özellikle aylık maaş, düzenli faiz, kira bedeli ve ya satılan bir üründen ele geçen kazançlar gelir kelimesine örnek olarak gösterilebilir. Sıklıkla merak edilen konulardan biri ise gelir kelimesinin zıt anlamı olmaktadır. Gelir zıt anlamlısı nedir? Gelir kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Gelir kelimesinin anlamı düzenli gelen para akışı ve ya başka bir kazanç olarak değerlendirilebilir. Ancak tam tersi olan zıt anlamlısı gider kelimesi ise düzenli giden para akışı ve ya bir ödeme olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

GELİR ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Bir şirketin gelir gider tablosuna bakılarak aylık kar ve zarar oranları rahatlıkla tespit edilebilir. Bu örnekte olduğu gibi gelir kelimesi ile birlikte sık sık kullanılan bazı kalıplaşmış ifadeler bulunmaktadır. Örneğin Milli Gelir, Küresel Gelir Dağılımı gibi.

Gelir kelimesinin anlam özellikleri bakımından aynı olan bir kaç kelime daha vardır. Bu doğrultuda gelir kelimesi bazı kelimeler ile benzerlik göstermektedir. Buna göre gelir kelimesine benzer kelimeler ise

Hasılat, Ücret, Kazanç, Hazine, Maliye, Bütçe Maaş ve Dirimlik kelimeleridir. Ancak gelir kelimesine zıt olan sözcük bir tanedir ve Gider kelimesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

GELİR KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Haberin Devamı

Gelir kelimesinin tek bir karşıt anlamlısı vardır. Bu kelime ise gider sözcüğü olarak geçmektedir. Tıpkı gelir gibi gider kelimesi de fiilden isim yapan ek ile oluşmuştur.

Yıllık, aylık ve ya günlük olarak düzenli bir periyodik şekilde ödemesi olan borçların tamamına gider adı verilmektedir. Gider ile ilgili örnek cümle ise aşağıdaki gibidir.

- Bu ay ki giderler bizi çok zorladı.