Pratik Bilgiler Sağlam zıt anlamlısı nedir? Sağlam kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sağlam zıt anlamlısı nedir? Sağlam kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Sağlam zıt anlamlısı nedir? Sağlam kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sağlam, gün içinde ve her alanda kullanılabilecek bir sözcüktür. Çünkü bu sözcüğün anlamı birden fazladır. Eş anlamlısı çok olduğu gibi sağlam sözcüğünün zıt anlamlıları da vardır. Zıt anlamlı sözcükler karşımıza daha çok bulmaca ve Türkçe sorularında çıkar. Sağlam kelimesinin zıt anlamı olan karşıt sözcükleri nelerdir sizler için derledik.

Sağlam, birden çok anlamlıdır. Bu anlamdan ilki dayanıklı demektir. Hem eşya için gerçek anlamda hem de insanlar için mecazi anlamda kullanılabilir. Çok anlamlı bir sözcük olduğu için zıt anlamlıları da çoktur.

Haberin Devamı

SAĞLAM ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Sağlam kelimesi iki farklı şekilde kullanılmaktadır. Burada ilk kullanım bir eşya için dayanıklılıktır. Dolayısıyla bu anlamı için ayrı bir zıt anlamı bulunurken ikinci anlamı insanlar için dirayet ve güçlü olma anlamındadır. Bu ikinci anlamı için de yine zıt olduğu sözcükler bulunmaktadır.

Sağlam kelimesine zıt olan akla ilk gelen sözcük çürük sözcüğüdür. Dayanıksız kelimesi de yine anlamından dolayı zıt anlamı olarak kullanılır. Bozuk ve zayıf kelimeleri de sağlam sözcüğüne zıt düşen anlamlardandır.

SAĞLAM KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Bir sözcüğün yansıtmakta olduğu bir anlamı vardır. Bu anlam bir tane ya da daha fazla olabilir. Aynı şekilde tam ters anlamını yansıtanlara karşıt anlam denmektedir. Sağlam kelimesi bir şeyin dayanıklı, bozulmamış ve kullanılabilir durumda olduğunu anlatmak için kullanılır. Dolayısıyla sağlam kelimesine zıt olan sözcükler bu anlamların karşıtı olmalıdır.

Haberin Devamı

Sağlam kelimesinin karşıt anlamı olan birkaç sözcük bulunmaktadır. Sağlam çürük karşıt anlamlıdır. Bozuk ve dayanıksız yine karşıt anlamlarındandır. Tüm bu karşıt anlamları dışında sağlam kelimesinin içermekte olan anlamlarına karşıt olabilecek daha farklı sözcükler de bulunur. Arızalı ve eğreti, çolak ve fos kelimelerini de sağlam kelimesinin karşıt anlamları içinde sayabiliriz.