Pratik Bilgiler Cüzi irade nedir? Cüzi irade ne demek TDK? Cüzi irade sözlük anlamı...

Cüzi irade nedir? Cüzi irade ne demek TDK? Cüzi irade sözlük anlamı...

Paylaş
Cüzi irade nedir? Cüzi irade ne demek TDK? Cüzi irade sözlük anlamı...

Cüzi irade daha çok genel açıdan ele alınan ve bu anlam doğrultusunda kullanılan bir kelimedir. Tabii bununla beraber genel kelime anlamı üzerinden de ele alındığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda insana verilen sınırlı özgürlük şeklinde bir anlama sahiptir. Cüzi İrade nedir? Cüzi irade ne demek TDK? Cüzi irade sözlük anlamı hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş kelimelerden biri olarak Cüzi irade öne çıkar. Yani aynı zamanda kısmı irade olarak da ele almak mümkün. İslamiyet üzerinden Allah tarafından insana verilen sınırlı özgürlük olarak öne çıkar. Aynı zamanda tercih etme kabiliyeti şeklinde ifade edilir.

Haberin Devamı

CÜZİ İRADE NEDİR?

  • Hem kelime anlamı doğrultusunda hem de İslamiyet üzerinden Cüzi irade kelime gruba ifade edilir.
  • İnsanlara verilmiş olan sınırlı özgürlük, tercih etme kabiliyeti
  •  İnsana Allah tarafından verilmiş olan sınırlı özgürlük, Aynı şekilde tercih etme kabiliyeti ve bu kabiliyetlerin tekli bir olaya bağlanmış olması

Bu gibi yukarıdaki genel anlamları doğrultusunda Cüzi irade kullanılır. Yani Bunun anlamı her konuda sınırsız özgür iradeye sahip olan Allah tarafından, insanlara verilmiş olan sınırlı düzeydeki bir karar verme durumudur.

CÜZİ İRADE NE DEMEK TDK?

Cüzi irade kelime grubu Türk Dil Kurumu eşliğinde insanlara verilmiş olan kısmı özgürlük biçiminde ele alınabilir. Aynı zamanda yeterli düzeyde bireysel tercih kabiliyeti olarak ele alınır. Yani kişi kendi hayatı kapsamında bazı tercihler yapabilir.

Ancak bu tercihler Allah tarafından verilmiş olan kısmi olarak bir özgürlüktür. O yüzden dini açıdan taşıdığı anlam ile önemli bir yere sahip kelimeler içerisinde yer almaktadır.

CÜZİ İRADE SÖZLÜK ANLAMI

Haberin Devamı

Sözlük anlamı doğrultusunda Cüzi irade kelimesi kısmi özgürlük olarak öne çıkar. Aynı zamanda sınırlı özgürlük olarak da insanlar için verilmiş olan durumdur. Bu durum İslamiyet açısından ele alındığı vakit Allah tarafından insanlara verilmiş bir karar verme yeteneğidir.

Aynı zamanda tercih etme yeteneği olarak bilinir ve belirli bir sınırı bulunur. Bu sınırı ise İslamiyet'e göre yaratıcı belirlemiştir. Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş ve günlük yaşamda az kullanılan bir kelimedir.