Pratik Bilgiler D1 ehliyet süresi doldu ne yapmalıyım? D1 ehliyet nasıl yenilenir?

D1 ehliyet süresi doldu ne yapmalıyım? D1 ehliyet nasıl yenilenir?

Paylaş
D1 ehliyet süresi doldu ne yapmalıyım? D1 ehliyet nasıl yenilenir?

D1 ehliyet sahipleri minibüs kullanma hakkını elde edilen sürücüler olarak ifade edilebilir. Bu bağlamda diye bir ehliyetinin süresi dolduğu zaman, nüfus müdürlüğü üzerinden başvuru yapılması gerekir. Böylece gerekli süreç bu kapsamda tamamlanarak kişi yeniden süreyi uzatabilir. D1 ehliyet süresi doldu ne yapmalıyım? D1 ehliyet nasıl yenilenir? D1 ehliyeti hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik

Yeni çıkan kanun ile beraber 2016 yılından itibaren D1 ehliyeti minibüs kullananlar için geçerlidir. Genelde D ehliyeti minibüs ve otobüs kullananlar için öne çıkar.

Haberin Devamı

Bu durum yükün en fazla 750 kg olması kapsamında ele alınır. Bununla beraber D1 ehliyetimi süresi dolduğu zaman ise gerekli ve ilgili kurum üzerinden başvuru yapılır. Yapılan başvuru kapsamında ise kişi gerekli şartları tamamlayarak D1 ehliyet süresini uzatabilir.

D1 EHLİYET SÜRESİ DOLDU NE YAPMALIYIM?

D1 ehliyeti yolcu taşıma ehliyeti olarak da ifade edilebilir. Bu sebepten dolayı fiziksel ya da psikolojik açıdan devamlı bir test gerekir. D1 ehliyetinin süresi dolduğu zaman ise bu süreye uzatmak için birtakım yöntemler bulunur. Herhangi bir nüfus müdürlüğüne gitmek suretiyle başvuru ile D1 ehliyet süresi uzatılabilir.

Tabii bu konuda yeniden gerekli fiziksel ve zihinsel sınav ile belgelerin tamamlanması gerekir. Zamanda bu konuda randevular internetten ya da Alo 199 üzerinden de alınabilir. Bu şekilde randevu günü ilgili belgeler üzerinden başvuru yapılmak suretiyle süreç başlamış olur.

Haberin Devamı

D1 EHLİYET NASIL YENİLENİR? 

D1 ehliyeti otobüs kullanan kişilere verilen bir ehliyettir. Yolcu taşıma olması ile beraber önemli bir ehliyet olduğunu söylemek mümkün. O yüzden belirli bir süre içerisinde D1 ehliyetinin zamanı sona erer. Elbette gerekli başvuru kapsamında yine sınav süreci doğrultusunda D1 ehliyeti uzatılabilir.

Bunu sağlamak için il nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir. Bu başvuru bireysel yapılabilir ya da internet ve Alo 199 destek hattı üzerinden de sağlanabilir. Böylece süreci başlatılarak gerekli talimatlar ve işlemler yapılmak suretiyle D1 ehliyetinin süresi uzatılabilir.

D1 EHLİYETİ KAÇ YIL GEÇERLİ?

Bazı ehliyet türleri belirli bir süre kapsamında yenilenir. Bunlar özellikle tehlikeli bir madde taşıma, kamyon ve otobüs sürücüsü üzerinden ele alınır. Bu kapsamda D1 ehliyetinin ise 5 yıllık bir süreci olduğunu söylemek mümkündür.

Bu sürecin tamamlanması ile beraber kişi yeniden başvurmak suretiyle D1 ehliyetinin süresini uzatır. Tabii bu kapsamda il nüfus müdürlükleri üzerinden yapılan başvuru eşliğinde gerekli talimatların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir. Çünkü D1 ehliyeti otobüs taşımacılığı olduğu için önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı