Pratik Bilgiler Dert zıt anlamlısı nedir? Dert kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Dert zıt anlamlısı nedir? Dert kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Dert zıt anlamlısı nedir? Dert kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Dert sözcüğü tasa ve keder ile aynı anlamlara gelir. Dert sözcüğü ile ilgili özelliklerden biriside zıt anlamlıları olmasıdır. Çünkü dert sözcüğü için iki adet karşıt anlamlı kelime bulunur. Bunların birisi derman iken diğeri ise çare olarak bilinmektedir. Sizler için Dert zıt anlamlısı nedir? Dert kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Dert sözcüğünü zıt anlamlı olarak değerlendirdiğimiz zaman karşımıza derman ve çare sözcükleri çıkmaktadır. Bu iki kelimede dert sözcüğü için zıt bir anlam taşımaktadır.

Haberin Devamı

DERT ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Dert sözcüğü anlam olarak yaşanan bir üzüntüyü veya sıkıntıyı ortaya koymaktadır. Zaten bu sözcük birçok yerde karşımıza çıkar. Çünkü dert sözcüğünün günlük hayat içerisinde sıkça denk geldiği bilinir. Buna göre baktığımız zaman dert kelimesinin zıttı derman ve çare olarak dikkat çeker.

Bazı sözcükler tek bir zıt anlamlıya sahipken bazıları ise birden fazla zıt sözcüğe sahiptir. Yani bir sözcüğün sadece tek bir zıt anlamlısı olacak diye bir kural yoktur.

DERT KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Dert kelimesinin zıt anlamlıları şöyledir;

  • Derman,
  • Çare.

Dert sözcüğü sahip olduğu anlama göre üzüntülü durumları anlatır. Ancak derman ve çare sözcükleri ise tam tersi bir anlama sahiptir. Bundan dolayı bu dert sözcüğünün zıttı denildiğinde akla hemen derman ve çare gelir.

Haberin Devamı

Dert sözcüğünün zıt anlamlıları ile ilgili örnek cümleler;

  • Çok dertli bir adam olduğu her halinden belli.
  • Derdine derman olacak bir yol buldum.
  • Söylediğini yaparsam eğer bu sıkıntıya karşı bir çare bulmuş oluruz.

 Dert sözcüğü görüldüğü üzere cümlede bir sıkıntı ve üzüntü ortaya çıkarır. Ancak çare ve derman sözcükleri bunun tam tersine bir anlam ifade etmektedir. Bundan dolayı dert sözcüğüne karşıt olarak derman ve çare sözcükleri uygundur.