Pratik Bilgiler Domino nasıl oynanır? Domino oyun kuralları nelerdir?

Domino nasıl oynanır? Domino oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Domino nasıl oynanır? Domino oyun kuralları nelerdir?

Domino hem eğlenceli hem de zeka geliştirici bir oyun olarak karşımıza çıkar. 2 ya da 4 kişi ile oynanan dominoda temel amaç uç sayıları aynı olan taşları bir arada toplamaktır. Dominoda tıpkı zarda olduğu gibi 1'den 6'ya kadar farklı rakamlar bulunmaktadır. Domino oyunu nasıl oynanır ve dominonun oyun kuralları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Domino keyifli bir oyundur ve 1'den 6'ya kadar sayıların bulunduğu bir oyundur. Oyunda aynı rakamları denk getirmek gerekir.

Haberin Devamı

 

DOMİNO NASIL OYNANIR?

Domino zeka geliştirmesi ve eğlenceli olması ile ön planda olan bir oyundur. 2 kişi ya da 4 kişiyle oynanan domino pul ya da kart ile oynanabilir. Aynı zamanda 28 taş üzerinden de domino oyununun oynanması mümkündür. Domino oyununda asıl hedef uçtaki sayıları aynı olan taşları bir araya getirmektir. Dominoda aynı zardaki gibi 1'den 6'ya kadar farklı rakamlar olur ve bu şekilde bir araya getirilmesi amaçlanır.

İlk olarak oyun içindeki taşlar yüzleri kapalı bir şekilde karıştırılır ve sonra her oyuncu bir taş çeker. En yüksek taşı çeken kişi oyuna başlar. Sonrasında taşlar yeniden karıştırılır ve her oyuncu da 7 adet taş seçer. Oyuna başlama hakkını kazanmış olan kişi elindeki en büyük sayıyı ya da çift olan sayıyı koyarak oyuna başlar.

Haberin Devamı

Sıradaki oyuncu da oynarken ilk oyuncunun koymuş olduğu rakama göre benzeyen taşları yere koymaya taşır. Örneğin 6-5 taşları ortadaysa daha sonra 5-6 veya 6-5 taşları koyulabilir. En önemli husus taşların uçlarının birbiri ile aynı hizada olmasıdır.

Dizimin 6-5, 5-5, 5-2, 2-4 şeklinde devam etmesi gerekir. Eğer kişinin elinde ortaya koyacak bir taş yoksa o taşı çekene kadar ortadan taş çeker. En son elindeki bütün taşları bitirmiş olan oyuncu domino der ve oyunu kazanır. Ayrıca ortada herhangi bir hamle kalmadığında da oyun son bulur.

 

DOMİNO OYUN KURALLARI NELERDİR?

Oyunlarda bazı kurallar vardır ve bu kuralları bilmek oyunu daha keyifli oynamak için önemlidir. Domino oyununda en önemli kural taşların aynı sayı veya birbirine uç şekilde gelecek şekilde yerleştirilmesidir. Eğer bu olmazsa oyunun devam etmesi mümkün olmaz.

Her oyuncu sıra sıra taşları yerleştirir ve her oyuncunun bir hakkı bulur. Bunun dışında çok fazla kuralı olmayan domino oyunu hem keyifli hem de zeka geliştirici bir oyundur. Elinde ortaya koyacak uygun taşı olmayan kişinin yerden taş çekmesi gerekir. Eğer oyunda hamle yapılacak bir durum kalmazsa da oyun biter.