Pratik Bilgiler Ekran kaydı nasıl alınır? Telefonlarda ve bilgisayarda ekran video kaydı alma

Ekran kaydı nasıl alınır? Telefonlarda ve bilgisayarda ekran video kaydı alma

Paylaş
Ekran kaydı nasıl alınır? Telefonlarda ve bilgisayarda ekran video kaydı alma

Ekran kaydı almanın birden fazla yolu bulunmaktadır. Giriş yapılan cihaza göre ekran kayıt işlemleri farklı yöntemler kullanılarak alınmaktadır. Windows ve İOS işletim sistemleri ve telefonlar için ekran kaydı alma yöntemleri genellikle ayarlar kısmında bulunmaktadır. Sunum yapmak için ekran kaydı almak isteyen kişiler screen tuşu yardımı ile windows üzerinden ekran kaydı almaktadır. Aynı şekilde telefon üzerinde video olarak ekran kaydı almak ayarlar kısmında yer alan ekran kaydı videosu al butonundan başlatılmaktadır. Ekran kaydı nasıl alınır sizler için derledik.

Cihaz kullanımına bağlı olarak ekran kaydı almanın da farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ekran görüntüsü fotoğraf ya da video şeklinde alınmaktadır. Çoğu zaman oyuncuların işine yarayacak özelliklerden biridir. Ekran videosu alarak farklı platformlar üzerinde paylaşım yapmak da mümkün hale gelmektedir. Ekran videosu başlatmak için ayarlar kısmına giriş yapmak yeterlidir. Bu bölümde yer alan ekran kategorisi üzerinden kolaylıkla ekran görüntüsü başlat seçeneğine tıklanmakta ve video alınmaktadır.

Haberin Devamı

EKRAN KAYDI NASIL ALINIR?

Ekran kaydı almak pek çok alanda avantajlı hale gelmektedir. Üçüncü parti uygulama ya da programlara ihtiyaç duymadan direk cihaz üzerinden ekran videosu almak mümkündür. Genel olarak sistem içerisinde kendiliğinden olan ekran kaydı alma seçenekleri kullanılmaktadır. Windows işletim sistemlerine sahip olan kişiler için başlat menüsünde bulunan ayarlar kısmına giriş yapmak yeterlidir. Bu bölüm içerisinde yer alan oyun ikonu üzerinden ekran görüntüsü alma seçeneği tıklanmaktadır. Ardından ekran görüntüsü anında alınmaya başlanmaktadır.

Kısa yöntemlerinden biri ise windows+G tuş kombinasyonudur. Aynı zamanda ayarlar kısmında bulunan bu ekran videosu alma bölümünde "yakala" butonunu tıklamak da videoyu başlatmaya yardımcı olmaktadır. Windows+Alt+R tuşları da kısa yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. IOS üzerinden ekran kaydı almak isteyenler için ise ayarlar ve denetim merkezi bölümlerini ziyaret etmek yeterlidir. Bu bölümlerde bulunan ekran kaydı kısmına tıklamak ekran görüntüsünü aktif hale getirmektedir. Video durdurma seçeneğine basmak kaydı durdurmaya yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

TELEFONLARDA VE BİLGİSAYARLARDA EKRAN VİDEO KAYDI NASIL ALINIR?

Telefonlarda ve bilgisayarlarda farklı şekillerde ekran videosu alınmaktadır. Kayıt almak isteyen kişiler için android ve IOS işletim sistemlerine sahip telefonlar, windows ve IOS işletim sistemi bilgisayarlar farklı teknikler sunmaktadır. Telefonlarda IOS işletim sistemi içerisinde otomatik olarak ekran videosu başlatma seçeneği bulunmaktadır. Bu kısma tıklayan kişilerin 3 saniye içerisinde telefon üzerinden ekran videosu alınmaktadır. Aynı zamanda android kullanıcıları da ayarlar kısmında yer alan bu özellikten anında faydalanarak ekran videosu alma özelliğini aktif hale getirmektedir.

Windows üzerinden Windows+Alt+R kombinasyonunu kullanmak en hızlı yöntemlerden biridir. Anında ekran görüntüsü almak isteyen kişiler ayarlar kısmına girmek yerine bu tuş birleşimini tercih etmektedir. Aynı şekilde IOS bilgisayarlar için de denetim merkezi içerisinde bulunan ekran kaydı al butonuna basmak yeterlidir.

Haberin Devamı