Pratik Bilgiler Euro palet nedir, ne iş yarar? Euro palet ölçüleri nelerdir?

Euro palet nedir, ne iş yarar? Euro palet ölçüleri nelerdir?

Paylaş
Euro palet nedir, ne iş yarar? Euro palet ölçüleri nelerdir?

Avrupa palet birliği tarafından standart olarak ele alınmış ölçüler Euro palet şeklinde ifade edilmektedir. Birçok farklı sektörde boyutlarına göre ürünleri taşımak için önemli yer tutar. Euro palet nedir, ne iş yarar? Euro palet ölçüleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Değişik ölçüleri ve ebatlara sahip olması ile beraber günümüzde Euro palet ürünleri çok yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu durum genişlik ve uzunluk ile birlikte derinlik bakımından ele alınarak ifade edilmektedir. Elbette yere sağlam şekilde konabilmesi için ayak kısımları üzerinden çıkıntıları da olduğunu söylemek mümkün. Bu bağlamda farklı ölçüleri üzerinden değişik ürünleri taşımak için değerlendirilir.

Haberin Devamı

Euro Palet Nedir?

Euro paletler Avrupa Palet Birliği bünyesinde standart şekilde belirlenmiş ölçü paletleri olarak ifade edilir. Bununla beraber değişik ölçüleri üzerinden farklı tipleri bulunduğunu söylemek mümkündür. Bunlar içerisinde örneğin 80 x 120 cm ve 100 x 120 cm gibi ürünler yaygın şekilde kullanılmaktadır. Tabii taşınacak olan eşyaya bağlı şekilde bunların farklılık yarattığını söylemek mümkündür.

Amaca uygun şekilde bazıları çok büyük ve bazıları ise çok küçük boyutlar üzerinden üretimden geçer. Böylece deniz taşımacılığı, kara taşımacılığı ve hava taşımacılığı için tüm alanlarda kullanılır. Aynı zamanda Avrupa Palet Birliği kapsamında uluslararası kalite standardı ile üretimden geçer ve ölçüme göre hazırlanır.

Haberin Devamı

Euro Palet Ne İşe Yarar?

Birçok farklı ticaret ürünü Euro paletler sayesinde taşınmaktadır. Sadece taşıma değil aynı zamanda saklama ve yerleştirme konusunda da kullanıldıklarını söylemek mümkün. Özellikle doğru ve düzgün bir şekilde istifleme, birbirine çarpmaması ve sağlıklı biçimde taşınması amaçlı önemli yere sahiptir.

Bu bağlamda giyim ürünleri, yedek parçalar, teknolojik ürünler, plastik ve naylon ile tamir ürünleri gibi daha pek çok ürün taşındığını söylemek mümkün. Özellikle dış ticaret üzerinden bakıldığında hem ithalat hem de ihracat konusunda tüm ürünlerin Euro palet ile taşındığını ifade etmek gerekir.

Euro Palet Ölçüleri Nelerdir?

Avrupa Palet Birliği bünyesinde ele alınmış ve belirlenmiş standartlar doğrultusunda Euro palet ölçüleri bulunmaktadır. Bunlar en ve boy ile derinlik bakımından ele alınarak özel şekilde hazırlanır. Tabii genel çerçevede derinlik standart olarak ifade edildiği için bu ölçüm çok fazla kullanılmaz.

- Euro palet 80 x 120 cm

- Euro palet 100 x 120 cm

- Euro palet 60 x 80 cm

Genel çerçevede yukarıda verilen en ve boy ölçümleri ile birlikte Euro palet üretimi sağlanmaktadır.