Pratik Bilgiler Briket nedir, ne işe yarar? Briket ölçüleri nelerdir?

Briket nedir, ne işe yarar? Briket ölçüleri nelerdir?

Paylaş
Briket nedir, ne işe yarar? Briket ölçüleri nelerdir?

Çatı ya da baca ile beraber duvar gibi alanlarda kullanılan dolgu malzemesi briket olarak bilinmektedir. Kullanacak alana bağlı olarak farklı ölçüler üzerinden ele alınabilir. Briket nedir, ne işe yarar? Briket ölçüleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Başta inşaat sektörü olmak üzere pek çok farklı alanda günümüzde briket kullanılmaktadır. Sağlam ve dayanıklı yapısının yanı sıra, uyumlu şekilde her noktaya entegre olur. Bu doğrusu belli başlı standart üzerinden ölçüleri üzerinden üretilmek suretiyle değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Briket Nedir?

Briket kısaca bir dolgu malzemesi olarak öne çıkar. Daha çok duvar ve çatı ile baca gibi alanlarda kullanmak suretiyle işlenerek sıkıştırılmış halde hazırlanan dolgu malzemesidir. Üretim esnasında gerek görüldüğü takdirde içerisine ek malzemeler katılabilir. Öne çıkan bu ek katkı maddeleri briket ürününe çok daha dayanıklı ve uzun vadede kullanılabilir bir noktaya dönüştürür.

Doğal ve yapay agregaların su ile karıştırılması ve kalıplarda eşinerek sıkıştırılması kapsamında üretimi gerçekleştirilir. Birçok farklı inşaat sektöründe değişik binalarda ve yapılarda yaygın biçimde kullanıldığını söylemek mümkündür.

Briket Ne İşe Yarar?

Özellikle hafif yalıtım malzemesi arasında en ucuz tasarım olarak briket öne çıkmaktadır. Bu bağlamda yüksek ısı yalıtımı sunduğu için birçok farklı alanda kullanıldığını söylemek mümkün. Bu bağlamda genel çerçevede baca ve çatı ile beraber duvarlarda kullanılan dolgu malzemesidir. Sadece ısı yalıtımı değil aynı zamanda ses yalıtımını da yüksek düzeyde sağlayan önemli bir yapıya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda oldukça güçlü tasarımı ve dayanıklılığı ile uzun vadede sağlıklı bir şekilde kullanma olanağı da vermektedir. Ebatları küçülebilir ya da büyük hale getirilerek değişik yerlerde kullanılabilir. Gözenekli içyapısı sayesinde ses yalıtımı ve ses emiciliği, ısı yalıtımını yüksek oranda sağlar.

Briket Ölçüleri Nelerdir?

Birçok değişik inşaat sektörünün taşımış olduğu özellikleri ile beraber vazgeçilmez en önemli dolgu malzemeleri içerisinde briket gelmektedir. Genelde içi dolu ya da boşluk bırakılmak suretiyle, yan kısımlarında harç yuvaları bırakılmak suretiyle üretimden geçer. Bu bağlamda birçok farklı ölçüm üzerinden ele alınmak suretiyle hazırlanmaktadır.

- 6 x 11 x 23 cm

- 10 x 20 x 40 cm

- 20 x 20 x 40 cm

- 20 x 30 x 40 cm

Bu şekilde yukarıda verilen üç farklı boyut üzerinden briket ölçüleri ele almak suretiyle hazırlanır. Böylece kullanılacak alana bağlı olarak üretimden geçmek suretiyle farklı yerlerde değerlendirilmektedir.