Pratik Bilgiler Evye nedir, ne işe yarar? Standart evye ölçüleri nelerdir?

Evye nedir, ne işe yarar? Standart evye ölçüleri nelerdir?

Paylaş
Evye nedir, ne işe yarar? Standart evye ölçüleri nelerdir?

Evye, gün içerisinde sıklıkla kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Evye aynı zamanda eviye şeklinde de kullanılabilmekte olan bir kelimedir. Dilimize Fransızcadan geçtiğini söylemek mümkün olmaktadır. Evye, mutfak eşyalarından birisi arasında yer almaktadır. Mutfak bölümünde bulaşık yıkama amacıyla kullanılan bir kısım olan evye, evde ve diğer işletmelerde kullanılan vazgeçilmez bir parçadır. İşte, evye hakkında merak edilen tüm detaylar.

Evye, mutfakların vazgeçilmez kısımları arasında yer almaktadır. Farklı birçok malzemenin kullanılmasıyla imal edilebilmektedir. Özellikle evye yapımında doğal taş, seramik ve paslanmaz çelik gibi malzemeler kullanılmaktadır. Halk arasında evye genel olarak yıkama teknesi ve bulaşık havuzu olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Evye Nedir, Ne İşe Yarar?

Evye, mutfak bölümünde kullanılmakta olan bir kısım olarak bilinmektedir. Türk dil kurumunda ise evye kelimesinin doğru yazılışının eviye şeklinde olduğu söylenebilmektedir. Eviye kelimesi, mutfaklarda bulunan ve bulaşık yıkamaya yarayan yer olarak bilinmektedir.

Evlerde ve çeşitli işletmelerin mutfaklarında bulunan eviye, mutfak işlerinde konfor ve pratiklik sağlamaktadır. Evye seçerken dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Özellikle seçilecek olan evyenin malzeme çeşidi, montaj, havza sayısı ve büyüklük gibi unsurlarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Mutfağın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan eviye, mutfakta işleri kolaylaştırma amacına sahiptir. Evyenin kullanılacağı alana göre en uygun şekilde seçilmesi halinde daha avantajlı bir kullanım sağlayacaktır. Mutfaklarda bulunan evye, meyve ve sebzelerin yıkandığı aynı zamanda mutfak gereçlerinin yıkanmasını sağlayan alan olarak bilinmektedir. Evyeler tek gözlü veya çift gözlü olarak da üretilebilmektedir.

Haberin Devamı

Standart Evye Ölçüleri Nelerdir?

Mutfağınız için eviye seçerken tercih edilecek olan eviye boyutu, mutfağınızdaki alanla doğru orantılı olarak seçilmelidir. Kullanım alışkanlıklarınız da eviye seçimi sırasında özen göstermeniz gereken unsurlar arasında bulunmaktadır. Seçilecek olan eviye mutfak kabinine ve tezgah üstünün boyutuna göre tercih edilmelidir. Aynı şekilde malzeme seçimi de evye için önemli olmaktadır. Standart evye ölçüleri genel olarak 40x50x25 cm olarak tercih edilmektedir.

Evyenin kullanılacağı alana ve tezgahın büyüklüğüne göre seçilecek olan evye boyutu farklılık gösterebilmektedir. Kullanım alışkanlıkları da evye seçiminde önemli olmaktadır. Sadece yıkama işlemi için bir evye tercih etmeyi düşünüyorsanız ve kullanım alanınız darsa tek gözlü evyeler sizin için uygun olacaktır.

Yıkama ve süzdürme işlemini aynı anda yapabilmek için ise çift gözlü evyeler kolaylık sağlamaktadır. Alan yönünden mutfağınızın uygun olması halinde bu evyeleri tercih edebilirsiniz.

Bir buçuk göz veya iki göz olarak seçilecek olan evyeler ise sıklıkla işletmelerin mutfaklarında tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Daha hızlı ve pratik bir kullanım sağlaması amacıyla çift evye olan modellerde oldukça yaygındır.

Haberin Devamı

İşletmelerin mutfaklarında sıklıkla bir buçuk veya iki gözlü evyelerin kullanılması tercih edilmektedir. Montaj donanımı için ise seçilen evyenin her iki tarafında da 3 cm boşluk bırakmaya özen gösteriniz.