Pratik Bilgiler Hesabımda bloke var ne yapmalıyım? Hesaptan bloke nasıl kaldırılır?

Hesabımda bloke var ne yapmalıyım? Hesaptan bloke nasıl kaldırılır?

Paylaş
Hesabımda bloke var ne yapmalıyım? Hesaptan bloke nasıl kaldırılır?

Özellikle söz konusu borçlar olduğu zaman kredi kartı ya da banka kartı üzerinden bloke problemi yaşanabilir. Böyle durumlarda genelde borcun tamamını ödemek blokeyi ortadan kaldırabilir. Hesabımda bloke var ne yapmalıyım? Hesaptan bloke nasıl kaldırılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

 Bazı zamanlar borç ödenmediği takdirde bankalar farklı durumlara yönelirler. Bunlardan biri olarak ise hesaplara bloke getirilmesidir. Böyle durumlarda ise kişi hesabını, kredi kartı ya da banka kartını herhangi bir şekilde kullanamaz. O yüzden ilk olarak gerekli olan borcun tamamını ödenmesi en önemli husustur. Daha sonra gereken talimatları takip ederek hesap blokesi kaldırılabilir.

Haberin Devamı

HESABIMDA BLOKE VAR NE YAPMALIYIM?

Hesap bloke problemi bankalar üzerinden çok sık yaşanan sorunlar içerisinde gelir. Özellikle genelde ödenmeyen borç ile beraber ortaya çıkan bir sorundur. Böyle durumlarda genelde borç ödendiği zaman kredi kartı veya banka kartı üzerindeki bloke otomatik olarak kaldırılır. Böylece kişi yeniden hesabını aktif biçimde kullanmaya devam eder.

Tabii bazı durumlarda banka ile iletişime geçerek gerekli bilgileri vermek gerekebilir. Borcun tamamının ödendiğine dair teyit alındıktan sonra, kişinin hesabı üzerindeki bloke kaldırılır. Ancak burada borcun tamamının ve eksiksiz bir şekilde ödenmesi en önemli husustur.

HESAPTAN BLOKE NASIL KALDIRILIR?

Hesaptan blokeyi kaldırabilmek için bazı işlemleri yerine getirmek gerekmektedir. Bu işlemler genel olarak aşamalı ve sıralı bir biçimde sağlanır.

Haberin Devamı

 - Öncelikle kişi hesabında bulunan borcun tamamını ödemelidir.

 - Borç ödendikten sonra kredi kartı veya banka kartı üzerindeki bloke genelde otomatik kaldırılır.

 - Eğer otomatik kaldırılmamış ise o vakit banka yetkilileri ile irtibata geçerek bilgi verilmesi gerekir.

 - Bazı durumlarda borcun ödendiğine dair bankaya belge vermek ya da vergi dairesine bildirimde bulunmak gerekebilir.

 Blokenin kaldırılabilmesi için özellikle kişinin borcunun tamamını ödemiş olması en önemli husus olarak öne çıkar. Aksi takdirde çok küçük bir miktar dahi kalsa hesap üzerinden blokenin kaldırılmasının mümkünatı yoktur.

BANKA HESABI BLOKE KALDIRMA NE KADAR SÜRER?

Yaşanan borç ile beraber Banka hesabı üzerinden meydana gelen bloke, yaklaşık olarak 7 iş günü içerisinde kaldırılır. Bu durum ilgili kanun ve mevzuatlar kapsamında düzenlenmiş olarak uygulanır. Tabii bu noktada blokenin bu zaman diliminde kaldırılabilmesi için borcun bütünüyle ödenmesi gerekmektedir. Daha sonra eğer gerekiyorsa banka ya da vergi dairesine talimatta bulunulur. Verilen belge kapsamında 7 iş günü içerisinde kişinin hesabındaki bloke kaldırılmış olur.