Pratik Bilgiler Hicran nedir? Hicran ne demek TDK? Hicran sözlük anlamı...

Hicran nedir? Hicran ne demek TDK? Hicran sözlük anlamı...

Paylaş
Hicran nedir? Hicran ne demek TDK? Hicran sözlük anlamı...

Hicran kelimesi her ne kadar nostaljik bir kelime gibi görünse de günümüzde de hala kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Hicran kelimesinin bir kimsenin bir yerden veya bir kişiden ayrılması manasına gelmektedir. İşte, hicran kelimesi hakkında merak edilen detaylar. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Hicran kelimesinin ayrılık ve ayrılma anlamlarına gelmekte olan bir kelime olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Hicran kelimesinin aynı zamanda ayrılığın neden olduğu onulmaz acı şeklinde de ifade edilebilmesi mümkündür.

Haberin Devamı

HİCRAN NEDİR?

Hicran kelimesinin sahip olduğu anlamın yanında bir kadın ismi olarak kullanılmasının da tercih edildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Konuşma dili içerisinde ve şarkı sözlerinde sıklıkla yer almakta olan hicran kelimesinin Arapça kökenli olduğu bilinmektedir.

Arapça kökenli olan hicran kelimesinin ''hrc'' kökünden geldiğini söylemekte mümkün olmaktadır. Kelimenin sahip olduğu anlam aynı zamanda üzüntü ve hüznün insanda acıya dönüşmesi şeklinde de bilinmektedir.

HİCRAN NE DEMEK TDK?

Hicran kelimesinin sözlükte yer alan anlamına bakıldığı zaman bir yeri arkada bırakmak, bir yerden ayrılmak ve uzaklaşmak anlamlarına geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bir kişinin değer verdiği bir kişiden ayrı kalması hicran olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda ayrılık sonrasında çekilen şiddetli üzüntü ve şiddetli acı da hicran kelimesiyle ifade edilmektedir. Aşk veya sevgi duyulan bir kişiden ayrılmak ve uzak kalmak manasına gelmekte olan hicran kelimesinin ayrılık olarak nitelendirilmesi de mümkün olmaktadır.

Türk dil kurumunda yer alan anlama göre ise bir kişinin sevdiği bir yerden veya sevdiği bir kişiden ayrılması durumunda çektiği acı, hicran olarak tanımlanmıştır. Kelimenin kökeninin ise Arapça olduğu bilinmektedir.

 HİCRAN SÖZLÜK ANLAMI

Hicran kelimesinin sahip olduğu anlamın üzüntünün zaman içerisinde acıya dönüşmesi manasına geldiği de bilinmektedir. Yaşanan bir ayrılığın ardından insanın kalbinde hissettiği sızının hicran olarak tanımlanması mümkün olmaktadır. Kişinin sevdiği bir yerden veya bir kişiden ayrılması halinde hicran kelimesinin kullanılabileceği bilinmektedir.

Kişinin sevdiği, aşık olduğu ve değer verdiği bir kişiden ayrılması ve uzak düşmesi durumunun da hicran kelimesiyle anlatılabileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Genel olarak ise hicran kelimesinin ayrılık manasına geldiği bilinmektedir.