Pratik Bilgiler Hümanist ne demek? Hümanist insan kime denir, özellikleri nelerdir?

Hümanist ne demek? Hümanist insan kime denir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Hümanist ne demek? Hümanist insan kime denir, özellikleri nelerdir?

Son zamanlarda günlük hayatta çok sık duyulan sözcüklerden biri olan hümanist kelimesi çok fazla merak edilen ve konuşulan kelimelerdendir. Günlük yaşamda pek çok farklı televizyon kanallarında ya da pek çok edebi eserde kişinin karşılaştığı kelimelerin en başından yer alır. Hümanist ne demek sizler için derledik. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Hümanist, başka bir anlamı ile insancılık şeklinde tanımlanabilir. Bu konuda da batıl anlayış ve doğaüstü her durumu benimseyen bir çeşit dünya görüşü olduğunu söylemek de mümkündür. İnsanı çok üstün kılan ve insanı öne çıkaran bir düşünce yapısıdır.

Haberin Devamı

HÜMANİST NE DEMEK?

Hümanizm, İtalya da doğmuş olan 14. yy döneminde ortaya çıkan bir düşünce yapısı olmaktadır. Dünyanın birçok farklı bölgesinde bulunan insanları düşünce yapısına çekerek, hümanist düşünceyi doğurmuştur. Hümanizmi bütünüyle içinde benimseyen bunu idrak eden ve hayatına yayan kişilere hümanist denilir.

Hümanistler, genelde yaşadıkları çağa, toplum düşüncesine ve de yerel ulusal olan bütün değerlere uzak olan anlayışa sahiptir. Hümanistler için işin temel taşı insan sevgisi, sanat ve insanın mükemmel bir varlık olmasıdır.

Başka bir şekilde ifade dilecek olursa insanı evren genelinde tek ve en yüce gören bir değer şeklinde tabir eden düşüncedir. İnsanları geliştirmeyi ve yüceltmeyi amaçlar, temel düşüncesi de bu yöndedir. Hümanistin en önemli özelliği de sanat ve edebiyat ile olan bağlılığıdır.

Haberin Devamı

HÜMANİST İNSAN KİME DENİR?

Hümanist insan, insan sevgisini benimsemiş, evrensel olmaya önem veren ve insanı çok üstün bir varlık olarak gören kişilerdir. Hümanistler için genelde hayatın anlamı ve edebiyatın konusu her zaman insandır. Buna bağlı olarak da insanoğlunun evrendeki en büyük ve üstün varlık olduğunu düşünürler.

Genelde uzman görüşlere de bakıldığı zaman hümanist değişik tabirlerde de değerlendirilmektedir. Fakat temelinde üstün olan insan varlığı ve insan sevgisi yatmaktadır.

HÜMANİST İNSAN ÖZELLİKLERİ

Hümanist insanın düşüncelerinde sadece insan sevgisi vardır. İnsanı her şeyden daha üstün görmekte ve evrenselliği önemsemektedir. Bu düşünce sistemine sahip olan kişiler hem edebiyat hem de sanatın diğer sallarında kendilerini göstermişlerdir. Genelde insan merkezci bir yapıya sahip kişiler olarak, insan sevgisini benimsemektedirler.,