Pratik Bilgiler İhtiraslı nedir? İhtiraslı ne demek TDK? İhtiraslı sözlük anlamı...

İhtiraslı nedir? İhtiraslı ne demek TDK? İhtiraslı sözlük anlamı...

Paylaş
İhtiraslı nedir? İhtiraslı ne demek TDK? İhtiraslı sözlük anlamı...

İhtiraslı kelimesi Türkçe içerisinde farklı anlamlara gelmektedir. Aşırı ve güçlü anlamları taşıyan bu kelimenin kullanım alanları da değişmektedir. Arapçadan günümüz Türkçesine kadar uzanan kelimelerden biridir. Özellikle tutku ile nitelendirilen bu kelime TDK sözlük içerisinde de yer almaktadır. Sözlük anlamı ise tutku ya da tutku hissi duyma şeklinde karşılık bulmaktadır. İhtiraslı kelimesi yazıldığı gibi okunan kelimelerden biridir. İhtiraslı nedir? İhtiraslı ne demek TDK? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Güçlü bir istek ya da arzu duygusu kelimesi ile örtüşen ifadelerden biri ihtiraslı sözcüğüdür. İhtiraslı kelimesi günümüz Türkçesi içerisinde yer alan ve kullanımı sık olan sözcük gruplarından biridir. İhtiraslı kelimesi bir his anlatımı olarak da bilinmektedir. Hislerin karşı tarafa aktarılması için kullanılan sözcüklerden biridir. Aynı zamanda arzu duyulan bir şey şeklinde de ifade edilir. Türk Dil Kurumu içerisinde geçen bu kelime tutku şeklinde nitelendirilmektedir

Haberin Devamı

 İHTİRASLI NEDİR?

İhtiraslı kelimesi herhangi bir durum ya da olay karşısında tutkulu hisler duyma ya da hissetme şeklinde anlatılmaktadır. Bu hislerin karşı tarafa geçilmesi ya da yüksek düzeyde hissedilmesi olayına ihtiras denilmektedir. Tutku kelimesi ile hemen hemen aynı anlama gelen ihtiras kelimesi de türkçede büyük bir yere sahiptir. İki farklı hecenin bir araya gelmesi ile söylenmektedir. Yazımı da söyleniş biçimi ile aynıdır.

İHTİRASLI NE DEMEK TDK?

TDK içerisinde sözcüklerin net ve doğru anlamları bulunmaktadır. Bu kelime anlamlarına bakarak cümle içerisinde daha doğru bir kullanım sağlamak da mümkündür. Güçlü bir istekte bulunma olarak gösterilen bu kelime Türk Dil Kurumu tarafından tutku şeklinde nitelendirilir. Tutku kelimesi ile yakın anlamlara gelen bu kelime çok sık kullanılan ve cümle içerisinde de hisleri karşı tarafa iletme anlamlarına gelen ifade biçimlerinden biridir.

Haberin Devamı

İHTİRASLI SÖZLÜK ANLAMI

İhtiraslı sözlük anlamı ise tutkulu olma durumu şeklinde anlatılmaktadır. Çok fazla kişinin günlük hayatta hissettiği yoğun duygulara ihtiraslı denilmektedir. İhtiraslı kelimesinin anlamları genel olarak, tutkulu, yoğun istekli ve güçlü hisler barındıran kimse şeklinde ifade edilmektedir. Farklı bir anlamı bulunmayıp yalnızca hisler üzerine anlamlandırılmaktadır.