Pratik Bilgiler Imei kaydı nedir, ne işe yarar? Imei kaydı nasıl yapılır?

Imei kaydı nedir, ne işe yarar? Imei kaydı nasıl yapılır?

Paylaş
Imei kaydı nedir, ne işe yarar? Imei kaydı nasıl yapılır?

Imei kaydı, yurt dışından gelen elektronik cihazların Türkiye'de yasal bir şekilde kullanılması için yaptırılması gereken bir kayıttır. Yurt dışından gelen cihazların ımei kaydının yapılması gerekir. Aksi halde 4 ay sonra kullanılmaz hale gelirler. Imei kaydı nedir ve ne işe yarar, nasıl yapılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Imei kaydı için kişilerin nüfus cüzdanları ile beraber kayıt yaptırmaya gitmeleri gerekir. Kayıt yaptıracak kişinin son 3 yıl içinde başka bir cihaz kaydettirmemiş olması gerekir.

Haberin Devamı

Imei kaydı nedir?

Akıllı telefonlar dünya üzerinde olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görür. Bazı telefonlar ülkelerde farklı fiyatlarda olduğundan daha uygun olması için kişiler tarafından yurt dışından satın alınabilir. Yurt dışından gelen telefonların kaçak durumuna gelmemesi ve getiren kişinin de kaçakçı durumunda olmaması için ımei kaydının yaptırılması gerekir. Imei kaydı, telefonun o ülkede yasal olarak kullanılması için yaptırılan bir kayıttır. Cihazların kayıt altına alınması için ımei numarasına ihtiyaç duyulur. Bunu da cihazlardan *#06# tuşlaması yaparak öğrenmek mümkündür.

Telefonu getiren kişi e-devlet üzerinden sisteme giriş yaparak ımei kaydını gerçekleştirebilirler. Imeı kaydının 4 ay içerisinde yapılması gerekir. Aksi halde elektronik cihazların kullanılması mümkün olmaz. Çünkü 4 ay içerisinde ımei kaydı yapılmayan cihazlar bu süre dolduktan sonra ülkemizde kullanılmaz hale gelir. Yurt dışından son 3 yıl içerisinde farklı bir cihaz getirmemiş ve kaydettirmemiş olmak gerekir. Bu sayede kaydettirebilir ve cihazı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne işe yarar?

Imei kaydı yurt dışından gelen elektronik cihazların ülkemizde kullanılması için yaptırılması gereken bir kayıttır. Yurt dışından gelen elektronik cihazların ülkemizde 4 ay içerisinde ımei kaydının yapılması gerekir. Imei kaydını getiren kişinin pasaportu ve nüfus cüzdanı ile gerçekleştirmesi gerekir. Bu kişinin son 3 yıl içinde başka bir elektronik cihaz getirmemiş ve ımei kaydı yapmamış olması gerekir.

Imeı kaydı yaptırmak için kayıt ve harç ücretlerinin yatırılması gerekir. Bu ücretler internet bankacılığı üzerinden de gerçekleştirilebilir. Tüm işlemler yapıldıktan sonra ımei kaydı gerçekleştirilir ve telefon ülkemizde yasal bir şekilde kullanılabilir. Imei numarası telefonların ayarlar kısmından da bulunabilir.

Imei kaydı nasıl yapılır?

Yurt dışından gelen telefonların kayıtlarının yapılması gerekir. Bu kaçakçılık gibi bazı sorunlar ile başa çıkmak için alınmış bir karar ve yapılması gereken bir zorunluluktur. Bu nedenle yurt dışından gelen yolcular yanlarında telefon gibi elektronik ürünleri getirirse ımei kaydı yaptırmaları gerekir. Yolcunun Türkiye'ye girdiği gün itibari ile 4 ay içinde mutlaka cihazlara ımei kaydı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yolcunun son 3 yıl içerisinde yurt dışından başka bir ürün getirmemiş ve ımei kaydı yaptırmamış olması gerekir. Eğer bu iki şart da sağlanıyorsa kişilerin yalnızca kayıt ve harç işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

Haberin Devamı

Imei kaydı için öncelikle 15 haneli ımei numarasına ihtiyaç vardır. Sonrasında telefon kayıt ücretini ödemeleri ve dekont ile telefonun kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz. Yurt dışından gelen telefonlar 4 ay içinde ımei kaydı yapılmazsa kullanılamaz. Bu nedenle mutlaka 4 ay içerisinde telefonların ımei kaydının ülkemizde yaptırılmaları zorunludur.