Pratik Bilgiler Kars haritası: Kars ilçeleri nelerdir? Kars hangi bölgede yer alır?

Kars haritası: Kars ilçeleri nelerdir? Kars hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Kars haritası: Kars ilçeleri nelerdir? Kars hangi bölgede yer alır?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kars, aynı zamanda Türkiye'nin en uç kuzey doğu bölümünde bulunmaktadır. Kış ayları soğukluk bakımından Çetin geçen Kars, daha çok tarım ve hayvancılık üzerinden ön plana çıkar. Kars Haritası: Kars İlçeleri Nelerdir? Kars Hangi Bölgede Yer Alır? İşte, tüm detaylar.

Merkezinde birçok farklı kültürün yer aldığı kozmopolit bir yapıya sahip şehirler içerisinde gelir. Aynı zamanda 23 mahallesi ile beraber 72 köyü bulunan bir şehirdir. Diğer yandan toplamda 8 ilçesi olması ile beraber ilçeleri etrafında toplanmış şekilde öne çıkar. Bununla beraber antik dönemden günümüze gelen önemli kültürel yapılara sahip önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir şehirdir.

Haberin Devamı

 

KARS HARİTASI: KARS İLÇELERİ NELERDİR?

Bir tane Merkez olmak suretiyle 7 tane ilçesiyle berber toplamda Kars şehri 8 ilçeye sahiptir. Merkez ilçesi tam orta kısımda bulunması ile birlikte etrafında toplamda 7 tane ilçe yer alır.

 - Kars il merkezi

 - Akyaka

 - Arpaçay

 - Digor

 - Kağızman

 - Sarıkamış

 - Selim

 - Susuz

Bu şekilde yukarıda verilen farklı ilçeleri ile birlikte Kars şehri ön plana çıkmaktadır. Özellikle tarihi açıdan çok önemli bir yere sahip olan Sarıkamış, Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış önemli ilçeler içerisinde yer alır.

 

KARS HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Bölgesel olarak ele alındığı zaman Kars şehri Doğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Diğer yandan tam konum olarak Türkiye'nin en uç noktası üzerinden Kuzeydoğu bölümünde yer alır. Bununla beraber Ermenistan'a komşu sınır olarak öne çıkan Kars, Gürcistan'a da yakınlığı üzerinden ele alınır.

Haberin Devamı

Özellikle de kültürel farklılıkları ve zenginlikleri ile beraber birçok farklı kesimden insanın beraber yaşadığı bir şehirdir. Sakin ve kendi halinde bir şehir olması ile birlikte, aynı zamanda pek çok önemli uygarlığa ev sahipliği yapmış kültürel bir yapıya sahiptir. Bir söylentiye göre Gürcü dilinde kapı kenti olarak bilinen, ‘Khorse’ isminden günümüze değişmiş olan Kars adını almıştır.

 

KARS ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Kars şehrinin ekonomisi aktif olarak daha çok tarım ile birlikte ormancılık üzerinden ön plana çıkar. Şehir halkının çalışan kesiminin %85 kadarı bu sektörde çalışır. Diğer yandan sanayi ve ticari açıdan yeni yeni gelişme gösteren şehirler içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.

Aynı şekilde turizm açısından da gelişim göstermeye devam eden şehirlerden biri olduğunu ifade etmek gerekir. Özellikle mimari açıdan pek çok farklı esere sahip olan Kars, turizm açısından önemli bir şehir olmaktadır. Engebeli bölgesi ile beraber aynı zamanda hayvancılığın da geliştiği bir şehir olduğunu söylemek gerekir.