Pratik Bilgiler Kocaeli haritası: Kocaeli ilçeleri nelerdir? Kocaeli hangi bölgede yer alır?

Kocaeli haritası: Kocaeli ilçeleri nelerdir? Kocaeli hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Kocaeli haritası: Kocaeli ilçeleri nelerdir? Kocaeli hangi bölgede yer alır?

Marmara Bölgesi'nin Çatalca Kocaeli bölümünde bulunan Kocaeli, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Çünkü İstanbul'a yakınlığı ile beraber aynı zamanda diğer şehirlere önemli bir geçiş noktası olarak öne çıkar. Kocaeli Haritası: Kocaeli İlçeleri Nelerdir? Kocaeli Hangi Bölgede Yer Alır? İşte, merak edilenler.

Ticari açıdan bu sebepten dolayı en önemli şehirlerden biri olduğunu ifade etmek mümkündür. Diğer yandan İzmit Körfez körfezinin Doğu kıyısında yer alan bir şehirdir. Pişmaniyesi ile ünlü bir şehir olmasının yanı sıra, hem ticari hem de tarımsal olarak ön plana çıkar. Birçok farklı şehir ile beraber aynı zamanda İstanbul'a yakınlığı ile büyük bir nüfusa sahiptir.

Haberin Devamı

 

KOCAELİ HARİTASI: KOCAELİ İLÇELERİ NELERDİR?

Merkez ile beraber ilçeleri üzerinden ele alındığı zaman Kocaeli geniş bir alana yayılmaktadır. Özellikle de bazı ilçeleri kapsamında İstanbul'a yakınlığı ile ticari açıdan oldukça güçlü bir noktaya gelmiş durumda.

- Başiskele

 - Çayırova

 - Darıca

 - Derince

 - Dilovası

 - Gebze

 - Gölcük

 - İzmit

 - Kandıra

 - Karamürsel

 - Kartepe

 - Körfez

Bu şekilde yukarıda verilen ilçeleri ile birlikte Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde gelir. Özellikle de sanayi ve ticari açıdan İzmit, Gebze ile Gölcük gibi şehirlerin çok önemli olduğunu söylemek gerekir.

KOCAELİ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Kocaeli Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Özellikle İstanbul'a yakınlığı ile beraber Çatalca Kocaeli bölgesinde bulunan bir şehir olarak öne çıkar. İzmit körfezinin Doğu kıyısında yer alan bir şehir olduğu için, bu yönüyle de önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle yüz ölçümü bakımından İstanbul ve Bursa'dan sonra 3. sırada yer alır.

Haberin Devamı

Bu bağlamda Marmara Bölgesi'nin sanayi açısından en gelişmiş şehirlerinden biri olarak ifade edilir. Çünkü İstanbul ile Kocaeli arasındaki bağlantı üzerinden, bu bölgeye önemli sanayi alanlarının kurulduğunu ifade etmek gerekir.

 

 

KOCAELİ ŞEHRİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Kocaeli sanayi açısından İstanbul'dan sonra en gelişmiş şehir olarak ifade edilir. Sanayi kuruluşları özellikle Gebze ve İzmit ile beraber Körfez ilçelerinde yer alır. Öyle ki Türkiye'nin en büyük kağıt ve lastik fabrikalarının burada bulunmasının yanı sıra, aynı zamanda en büyük tersane yine burada yer almaktadır. Bu kapsamda en büyük 100 sanayi kuruluşu içerisinden 18'i Kocaeli şehrinde öne çıkar.

 

KOCAELİ ŞEHRİNİN EKONOMİSİ

Özellikle kimya ve Otomotiv ile beraber Demir Çelik sektörü açısından Kocaeli Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda 35 liman tesisi olması ile beraber sanayi merkezi olarak da ifade edilebilir. Bu durum özellikle İstanbul'a yakınlığı ile beraber çok daha önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.