Pratik Bilgiler Koridor oyunu nasıl oynanır? Koridor oyunu kuralları nelerdir?

Koridor oyunu nasıl oynanır? Koridor oyunu kuralları nelerdir?

Paylaş

Tabelada oynanan koridor oyununda 81 karelik bir tabela vardır. Kişiler rakiplerinin 9 karesine ulaşmak için hamle yaparlar ve rakiplerinin ilerlememesi için de engeller kullanırlar.

Haberin Devamı

Koridor Oyunu Nasıl Oynanır?

Kutu oyunları genelde kişilerin ilgisini çeken oyunlardandır ve koridor oyunu da bu oyunlardan biridir. Koridor oyununda oyunculara engeller ve piyonlar verilir. Her oyuncu kendini temsil etmesi için bir piyon seçer ve oynanan tabelada 81 kare bulunur. Karşısındaki rakibin 9 karesine ulaşmak için hamleler yapan oyuncular bu sırada engelleri kullanarak rakiplerinin hareketini kısıtlarlar.

Engelleri mantıklı bir şekilde kullanarak oyunu kazanmak mümkündür. Yapılan hamleler ile hem ilk sıraya ulaşmaya çalışmak hem de rakiplerin hamlelerini engellemek gerekir. Oyundaki kurallar her oyuncu için geçerlidir ve karşısındakinden önce rakibinin 9 karesine ulaşan kişi oyunu kazanır. Koridor oyununun en az 2 en fazla da 4 kişiyle oynanması gerekir.

Haberin Devamı

Koridor Oyunu Kuralları Nelerdir?

Koridor oyununu oynamaya karar veren kişilerin oyun kurallarını öğrenmeleri ve bundan sonra oyunları oynamaya başlamaları gerekir. Koridor oyununda belirlenmiş olan en önemli kural engellerin kullanılması olarak karşımıza çıkar. Oyuncuların sırayla olması kaydı ile tek bir hamle hakları vardır. Oyuncular rakiplerinin önlerine engeller koyarlar ve bu sayede karşı oyuncunun başladıkları yerlere ulaşmaya çalışırlar.

Oyuncuların her birine verilen engellerin sayısı eşittir. Kişiler istedikleri kadar engele karşı koyar ve karşı oyuncuyu da mağlup etmeye çalışırlar. Engeller fazla kullanıldığı zaman oyunculara herhangi bir fayda ya da zararda bulunmaz. Koridor oyununu kazanmak için rakip oyuncularının başlangıç noktasında bulunan 9 kareden birine gelinmesi gerekir.

Koridor oyununu kazanmak için oyuncuların rakiplerin çıkış yolunu artırması, kendi çıkış yolunu ise azaltması gerekir. Eğer çıkış yolu sayısı rakipten fazla olursa bunu tersine çevirmek için hamleler yapmalısınız. Oyun esnasında hedef noktasına gitmek için rakibinizin ya da kendinizin kaç hamle yapması gerektiğini de kontrol edebilirsiniz. Oyun sonuna doğru rakibin yolu uzatmak için engeller koymak oyunu kazanmak adına doğru taktiklerden sayılabilir. Koridor oyununun 2, 3 ya da 4 kişi ile oynanması mümkündür.

Haberin Devamı