Pratik Bilgiler Mayın tarlası nasıl oynanır? Mayın tarlası oyun kuralları nelerdir?

Mayın tarlası nasıl oynanır? Mayın tarlası oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Mayın tarlası nasıl oynanır? Mayın tarlası oyun kuralları nelerdir?

En heyecanlı ve zevkli oyun çeşitleri içerisinde mayın tarlası gelir. Herhangi bir mayına rastlamadan boş kareleri bulmak üzerine basit bir kuralı vardır. Mayın Tarlası nasıl oynanır? Mayın Tarlası oyun kuralları nelerdir? Mayın tarlası oyunu hakkında merak edilenleri derledik.

80'li ve 90'lı yıllardan bu yana en çok oynanan oyunlar içerisinde mayın tarlası oyunu yer alır. Günümüzde artık dijital dünya üzerinde çok daha keyifli şekilde değerlendirilmektedir. Kapalı kutucuklar içerisindeki mayın tarlalarını bulmadan oyunu bitirmeye çalışmak temel kuraldır. Elbette burada önemli olan öncelikle en çok puanı almaktır.

Haberin Devamı

 

MAYIN TARLASI NASIL OYNANIR?

 Mayın tarlası oyunu kare bir kutu içerisindeki küçük birçok kutucuktan oluşan oyundur. Bu kutucuklar kapalıdır ve içerisinde herhangi bir noktada bombalar yer alır. Aynı zamanda açılan kutucukların farklı yerlerinde rakamlar çıkar. Bu rakamlar açılan kutucuğun çevresinde kaç tane bomba olduğunu sayı olarak anlatır. Böylece buna dikkat etmek suretiyle oyuna devam edilir.

İlk bomba bulunduğu andan itibaren ise oyun biter. O yüzden ilk bomba bulunana kadar kutucuklar açılmaya devam edilir. Böylece mümkün olduğu kadar yüksek puan elde ederek oyunda en yüksek puan alınmaya çalışılır. Bu şekilde basit kuralları ile değerlendirilen, çocuk veya yetişkinde herkesin oynayabileceği güzel bir oyundur.

Haberin Devamı

 

MAYIN TARLASI OYUN KURALLARI NELERDİR?

Mayın tarlası oyun kuralları oldukça basittir. Buradaki temel kural kutucuk içerisindeki bombaları bulmadan mümkün olduğu kadar boş kutuları bulmaktır. Özellikle açılan her kutu içerisinde farklı rakamlar bulunur. Bu rakamlar genelde 1 veya 2 ile beraber 3 şeklinde ön plana çıkar. Açık kutucuklar içerisinde bulunan bu rakamlar ise açık kutunun çevresinde ne kadar bomba olduğunu anlatır.

Böylece bombayı bulana kadar her defasında farklı kutulara basma şansı elde edilir. Oyuncu büyük kutu içerisindeki küçük kutucuklardan herhangi birine istediği gibi basabilir. Her bastığında bir kutucuk açılabilir ya da birden fazla kutucuk aynı anda da yine açılabilir. Bu şekilde kolay kuralları doğrultusunda en eğlenceli ve zihin açıcı oyunlar içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.

 

MAYIN TARLASI OYUNU STRATEJİLERİ

Mayın tarlası oyununda en yüksek puanları alabilmek için belli bir strateji belirlemek gerekir. Bu konuda özellikle açılan bir kutucuk içerisindeki rakama çok dikkat etmek gerekir. Örneğin rakamda 1 sayısı var ise o zaman açıdan kutunun çevresinden bir tane seçmek mantıklıdır. Çünkü en azından bombayı bulma ihtimaliniz daha düşüktür. Eğer 2 ya da 3 rakamları çıkarsa o vakit uzaktaki başka boş kutucuklardan birini tercih etmek gerekir.

Haberin Devamı