Pratik Bilgiler Monopoly nasıl oynanır? Monopoly oyun kuralları nelerdir?

Monopoly nasıl oynanır? Monopoly oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Monopoly nasıl oynanır? Monopoly oyun kuralları nelerdir?

Monopoly, ticari bir kutu oyunudur. Oyunda yapılması gereken emlak işleri vardır ve alım satım yaparak para kazanılmaya çalışılır. Monopoly ne kadar kalabalık oynanırsa o kadar eğlenceli olur. Monopoly nasıl bir oyundur ve kuralları nelerdir? Sizler için ayrıntıları ile derledik.

Monopoly oyununda oyunculara para dağıtılır ve alım satım yaparak paralarını artırmaları beklenir. Oyun sonunda en çok parası ve arsası, gayrimenkulü olan oyunu kazanır.

Haberin Devamı

 MONOPOLY NASIL OYNANIR?

Monopoly oldukça popüler kutu oyunlarından biridir. Eğlenceli ve uzun süren bir oyun olduğundan kalabalık arkadaş ortamlarının vazgeçilmez kutu oyunudur. Alım, satım ve emlak işleri ile ilgili olan monopoly oyununda satın alımlar yaparak, kiralama gerçekleştirerek ve para kazanmaya çalışarak ilerlersiniz.

Bu paralar elbette oyun paralarıdır ve monopoly de ticari bir oyun olarak kabul edilebilir. Oyuna başlamadan önce kasanın hazırlanması ve bir kişiye teslim edilmesi gerekir. Sonrasında tüm oyuncular kendilerine bir piyon seçerler ve bu piyonla oyuna başlayarak devam ederler. Oyunculara başlangıç aşamasında eşit para dağıtılır ve sonra da zar atılarak oyuna başlanır.

Oyuncular sırayla zar atarlar ve piyonlarını ilerleterek ticaretlerine başlarlar. Oyuncular piyonlarının bulunduğu yeri satın alabilir ya da satın almadan yeniden ilerleyebilir. Oyun ilerledikçe her oyuncunun kendine ait mülkleri olur ve buraya denk gelen oyuncular kira parası öderler.

Haberin Devamı

Oyunu kazanmak için çok fazla gayrimenkule ve paraya sahip olmak gerekir. Eğer iflas ederseniz oyundan çıkarsınız ve oyun diğer kalanlarla devam eder. Oyuna devam etmek için paranın olması gerekmektedir.

 MONOPOLY OYUN KURALLARI NELERDİR?

  • Monopoly oyununda oyuna başlayacak olan kişi zar atarak belirlenir ve en yüksek zarı atan oyuna başlar.
  • Oyuncu sayısı en az 2 en fazla ise 8 kişi olabilir.
  • Oyunun süresi kişi sayısına bağlı olarak değişebilir.
  • Oyunu oynamak için 8 yaşını geçmiş olmak gerekmektedir. 8 yaşından küçük olanların monopoly oynaması uygun olmaz.
  • Monopoly oyunu ticarete dayalı bir oyun olduğu için strateji gerektirebilir.
  • Oyunda zar atarak ilerlemek gerekir ve mülkleri alıp satarak oyun kazanılmaya çalışılır.
  • Piyonun üzerindeki haneyi satın almak istemiyorsanız ihale usulü ile buranın satılması gerekir.
  • Sahibi olduğunuz arsanın üzerine ev kurmak için aynı renkte olan tüm arsaları satın almış olmanız gerekir.
  • Vergi hanelerine denk gelindiği zaman burada yazan bedelleri bankaya ödemeniz gerekir.
  • Parası biten oyuncu elindeki mülk ve arazileri satarak para kazanabilir. Eğer yine de paranız biterse iflas etmeli ve oyundan çıkmalısınız.