Pratik Bilgiler Muvaffakiyet nedir? Muvaffakiyet ne demek TDK? Muvaffakiyet sözlük anlamı...

Muvaffakiyet nedir? Muvaffakiyet ne demek TDK? Muvaffakiyet sözlük anlamı...

Paylaş
Muvaffakiyet nedir? Muvaffakiyet ne demek TDK? Muvaffakiyet sözlük anlamı...

Muvaffakiyet, Arapça bir kelimedir. Muvaffakiyet kelimesi dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Muvaffakiyet sözcüğünün Türkçe karşılığı başarı olarak karşımıza çıkar. Muvaffakiyet nedir ve muvaffakiyet sözlük anlamı ne demek posta.com.tr okurları için derledik.

Muvaffakiyet, başarı anlamına gelen Arapça kökenli bir sözcüktür. Muvaffakiyet kelimesi Türkçeye Arapça dilinden gelmiştir.

Haberin Devamı

MUVAFFAKİYET NEDİR?

Kelimelere ve kökenlerine ilgi duyan kişiler bu bilgileri internet üzerinden araştırmaktadır. Genelde TDK sözlükten ya da internet üzerinden kelimeler hakkında anlam ve köken bilgisine kolay bir şekilde ulaşılır. Muvaffakiyet kelimesi de sık sık merak edilen kelimeler arasındadır. Günümüzde çok sık kullanılmadığı için anlamı birçok kişi tarafından bilinmez. Bu nedenle kelime ile karşılaşan kişiler cümleyi anlamak için muvaffakiyet sözcüğünün anlamına bakar.

MUVAFFAKİYET NE DEMEK TDK?

Muvaffakiyet, Türkçede sıklıkla kullanılmasından dolayı anlamının merak edildiği sözcükler arasındadır. Türkçede birçok kelime vardır ve farklı dillerden kelimeler de dilimizde yer almaktadır. Bu nedenle her kelimenin kullanım anlamını bilmek bazen mümkün olmayabilir. Türk Dil Kurumunun sözlüğünden ya da internet üzerinden kelimelerin dilimizdeki anlamlarını bulabilirsiniz. Muvaffakiyet, Arapça bir kelimedir ve dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Türkçede başarı anlamına gelen muvaffakiyet kelimesini kullanmak doğru kabul edilir. Muvaffakiyet, dilimizde başarı anlamına gelmektedir. Başarı yerine muvaffakiyet kelimesini kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

MUVAFFAKİYET SÖZLÜK ANLAMI

Muvaffakiyet, başarma ya da başarılı olma anlamlarına gelen bir sözcüktür. Galibiyet ya da başarı gösterme anlamında Arapçadan dilimize geçmiş olan muvaffakiyet sözcüğünü kullanabilirsiniz. Özellikle öğrencilerin derslerinde başarılı olması ya da bir iş kolunda başarı göstermek muvaffak olmak demektir. Başarılı olma haline ya da bir işi başarmaya dilimizde muvaffakiyet denmesi doğru kabul edilir.

MUVAFFAKİYET İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Kitapları ile yakaladığı muvaffakiyet en başta ailesini sonra da bütün arkadaşlarını gururlandırdı.
  • Sen bu derste muvaffak olacaksın ben sana her zaman inanıyorum.
  • Muvaffakiyetini etkisi ile hemen yeni yapılan çalışmalarına da başladı.
  • Üniversite sınavına çok fazla çalıştığı halde çok heyecanlanmasından dolayı muvaffakiyet gösteremedi.
  • Senin bu konuda herhangi bir muvaffakiyet gösteremeyeceğini ben zaten çoktan anlamıştım.
  • Muvaffakiyet göstermen için çalışmalara çok daha öncesinden başlamış olman gerekirdi.