Pratik Bilgiler Muhalefet nedir? Muhalefet ne demek TDK? Muhalefet sözlük anlamı...

Muhalefet nedir? Muhalefet ne demek TDK? Muhalefet sözlük anlamı...

Paylaş
Muhalefet nedir? Muhalefet ne demek TDK? Muhalefet sözlük anlamı...

Muhalefet, Arapça bir kelimedir ve Türkçeye de uzun yıllar öncesinde Arapçadan geçmiştir. Muhalefet, bir davranışa karşı olmak ya da aykırı olmak anlamına gelmektedir. Bir tutum ya da düşünceye aykırı olma durumu muhalefet olma demektir. Muhalefet nedir ve sözlük anlamı ne demek? İşte, posta.com.tr okurları için tüm detaylar.

Muhalefet, bir görüşe ya da bir davranışa karşı olmak demektir. Bu kişiler muhalefet olmuş olurlar.

Haberin Devamı

MUHALEFET NEDİR?

Muhalefet, dilimizde kullanımda olduğundan anlamı da merak edilen kelimeler arasında yer alır. Kelimelerin anlamlarını ve köken bilgilerini merak eden ve bu alanı seven kişiler araştırma yapmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre kelimelerin bir ya da birden fazla anlamı olabilir. Tüm anlamları TDK sözlükten ya da internetten hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.

Kelimeleri Türkçede ilk anlamları ya da ikinci anlamları yanı sıra mecaz anlamda da kullanmak mümkündür. Bu nedenle anlamların hepsini bilmek ve cümle içinde hangi anlamda kullanıldığını anlamak önemli olur. Muhalefet, bir tutuma karşı olma durumu demektir. Genel bir davranış ya da düşünceye karşı, aykırı olma haline muhalefet olma durumu denir.

Haberin Devamı

MUHALEFET NE DEMEK TDK?

Muhalefet, genellikle siyasi olarak kullanılsa da her durum için geçerli olabilen bir durumdur. Muhalefeti her düşünce ve tutuma karşı olan, farklı bir düşünceye sahip olan herkes için söylemek mümkündür. Eğer sizin düşüncenizi kabul etmeyen biri olursa o kişi için de muhalefet olma diyebilirsiniz. Bu durumda farklı bir şey düşünme ya da düşüncemin karşısında olma demiş olursunuz. Muhalefet, karşıt olma ya da aykırı olma anlamlarında kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkar.

MUHALEFET SÖZLÜK ANLAMI

Sözlükteki anlamlarına bakarak kelimeleri öğrenebilir ve anlamları hakkında doğru bilgi sahibi olabilirsiniz. Muhalefet, Arapça kökenli bir sözcüktür ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Her ne kadar farklı bir kökene sahip olsa da muhalefet dilimizde sık sık kullanılır. Eski dönemlerden beri muhalefet oldukça fazla kullanılmıştır ve bu nedenle de artık Türkçeye yerleşmiştir. Muhalefet, genellikle siyasi olarak kullanılan sözcüklerden biridir. Bunun dışında da muhalefet kelimesi ile sık sık karşılaşılır.