Pratik Bilgiler Ofansif ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Ofansif davranmak ne demek?

Ofansif ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Ofansif davranmak ne demek?

Paylaş
Ofansif ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Ofansif davranmak ne demek?

Günümüzde çok fazla duyduğumuz ve merak ettiğimiz kelimelerden biri olan ofansif kelimesi, dilimize İngilizce' den gelen bir sözcüktür. Bu açıdan bakıldığı zaman dilimizde de yerleşik bir şekilde kullanılan çok önemli olan yabancı kelimeler olmaktadır. Ofansif ne demek sizler için ayrıntıları ile derledik.

Ofansif kelime olarak tanımlanacak olursa, Türk Dil Kurumu'nun tanımlamasında göre, atağa dayalı olarak ifade edilmektedir. Bunun yanında saldırı veya karşı atak olarak da değişik şekillerde ifade edilmesi de mümkündür.

Haberin Devamı

 

OFANSİF NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu güncel sözcüklere dayanarak, ofansif kelimesinin anlamını atağa dayalı olarak görebiliriz. Aslında bu durum da birçok farklı konu üzerinde incelenebilir. Genelde bu terim hem savaşlarda hem de spor da çok sık kullanılmaktadır.

Spor için bu kelime çok sık kullanılan kelimelere arasındadır. Bu doğrultuda da ofansif kelimesini ileride oynayan oyuncular olarak tabir edebiliriz. Bunun yanında ofansif futbol bir taktik şeklinde de tanımlanır.

 

TDK OFANSİF SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

TDK’ya göre de ofansif kelimesi atak ya da atağa dayalı olan şeklinde karşımıza çıkmaktadır. İngilizce kökenli olan bu kelime hücum ve saldırı olarak da ifade edilmektedir. Aslında kelime anlamı bakımından değil kullanıldığı yer ve alan açısından ele alacak olursak, günümüzde futbolun üzerinden de çok iyi bir şekilde anlatılabiliriz.

Haberin Devamı

Bu kapsamda herhangi bir müsabakada bir takının karşı takıma üstünlük sağladığı anlarda karşı kaleye daha çok gidilmesini anlatmak için kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak da ileri ya da geriye doğru değişik anlamlarda ofansif kelimesi kullanılır. Bunun sonucunda da ofansif kelimesinin gündelik yaşamda çok sık kullanıldığı görülmektedir.

 

OFANSİF DAVRANMAK NE DEMEK?

Günlük hayatta çok sık kullanılan ofansif, davranış şekli olarak da çok sık kullanılan bir sözcük olmaktadır. Saldırı ya da karşı atak şeklinde tanımlandığı için, tartışmalarda ya da karşılıklı konuşmalarda ofansif davranıyorsun terimi kullanılmaktadır.

Bu konuda karşı tarafın her kelimeye karşılık verdiği ya da kendisine davranıldığı şekilde atak yaptığı ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda ofansif davranış korumacı ve saldırgan yapıda davranmak olarak da nitelendirilebilir. Genelde spor terimlerinde çok sık kullanılan ofansif, TDK kurumunun belirttiği anlamları içermektedir.