Pratik Bilgiler Pirinç suyu nedir, ne işe yarar? Evde pirinç suyu nasıl yapılır?

Pirinç suyu nedir, ne işe yarar? Evde pirinç suyu nasıl yapılır?

Paylaş
Pirinç suyu nedir, ne işe yarar? Evde pirinç suyu nasıl yapılır?

Pirinç suyu hem cilde hem de saça oldukça iyi gelen bir besin kaynağıdır. Pirinçten elde edilen pirinç suyu ayrıca sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardım eder. Pirinç suyunun farklı birçok faydası da vardır. Bu nedenle pirinç suyunun ne işe yaradığını ve pirinç suyunu evde nasıl yapabileceğini sizler için ayrıntıları ile derledik.

Pirinç suyunu pirinçleri kaynar suda ya da soğuk suda bekleterek elde edebilirsiniz. Kaynar suda daha kısa sürede elde edilen pirinç suyu soğuk suda 1 gün bekleyerek elde edilebilir.

Haberin Devamı

PİRİNÇ SUYU NEDİR, NE İŞE YARAR?

Hem dünya genelinde hem de ülkemizde en çok tüketilen besinler arasında pirinç vardır. Sulak bölgelerde yetiştirilen pirinç sivrisinek oluşumuna neden olduğundan ve bu da sıtma hastalığına sebebiyet verdiğinden devlet kontrolünde yetiştirilmektedir. Severek tüketilen pirinçten pirinç suyu elde edilebilir ve bu sayede faydalarından da yararlanabilirsiniz.

Pirinç suyunun faydaları arasında sindirim sistemine iyi gelmesi ve bu sayede bağırsakları düzenleyerek mide sorunlarını da giderdiği bilinmektedir. Midedeki asit dengesini korur ve buna bağlı olarak mide hastalıklarının iyileşmesini sağlar.

Cilt temizliğinde de kullanılabilen pirinç suyu kilo almaya yol açmadığından diyette olanları da tüketebileceği bir besindir. Kolesterol seviyesini dengeler ve saçtaki erken beyazlatmayı da geciktirir.

EVDE PİRİNÇ SUYU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Kaynar suyun içine elde etmek istediğiniz suyun miktarına göre pirinç ekleyebilir ve on dakika kaynadıktan sonra da ocağın altını kapatabilirsiniz. Daha sonra pirinçleri bir süzgeç yardımı ile süzebilir ve bu sayede suyundan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Pirinç suyu ılıdıktan sonra suyunu ayrı bir yere alabilir ve pirinç suyunu istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Pirinç suyu elde etmek için soğuk sudan faydalanmak da mümkündür. Oda sıcaklığındaki suyun içine pirinç ilave ederek pirinçlerin şişmesini beklemelisiniz. Pirinçlerin şişmesi ve özünü suyun içine bırakması için 24 saat geçmesi gerekebilir.

Genellikle soğuk su daha uzun sürdüğünden kaynar su tercih edilir fakat isteyenler soğuk su kullanarak da pirinç suyu elde edebilir. Ertesi gün şişmiş olan pirinçleri suyun içinden süzerek pirinç suyunu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

PİRİNÇ SUYUNUN SAÇA FAYDALARI

Pirinç suyunun içindeki mineraller, E vitamini ve aminoasitler sayesinde antioksidan etkisine sahip olduğunu bilmek gerekir. Pirinç suyunun içeriği çoğunlukla nişastadan oluşur. Pirinç suyunun saça olan etkilerine bakacak olursak saça parlaklık verdiğini ve saçı pürüzsüzleştirdiğini söylemek mümkündür. Saçın daha sağlıklı uzamasını, saçın onarılmasını ve saç yapısı ile saç köklerinin güçlenmesini de sağlar.

PİRİNÇ SUYUNUN CİLDE FAYDALARI

Haberin Devamı

Pirinç suyuyla cilde maske yapılması halinde cilt daha iyi nemlenir.

Cilt renginde ton eşitlenmesi olur.

Cildin gözenekleri sıkılaşır.

Kırıklıklar azalır ve buna ek olarak yeni kırışıklık oluşumunu da engeller.

Ciltte ortaya çıkan güneş lekelerini ve sivilce lekelerini tedavi eder.

PİRİNÇ SUYUNUN ZARARLARI NELERDİR?

Pirinç suyunun saç ve cilt bakımında herhangi bir zararı yoktur. Fakat pirinç suyundan maske yaparken maskeyi sürme ve bekletme sürelerine mutlaka dikkat etmek gerekir. Pirinç suyunu eğer cildinizde ya da saçınızda 30-35 dakikadan daha uzun süre tutarsanız tahriş olabilir. Pirinç suyunun zayıflatmaya yönelik bir etkisinin olup olmadığı da merak edilen konulardan biridir.

Pirinç suyunun zayıflama üzerinde direkt olarak bir etkisinin olduğunu söylemek mümkün değildir. Fakat sindirim sistemini düzenlendiği ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğu için kilo vermeyi desteklediğini söylemek mümkündür. Eğer kilo verme sürecindeyseniz ek olarak pirinç suyundan yararlanarak sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı