Pratik Bilgiler Polis olma şartları nelerdir? Polislik yaş ve kilo şartları nelerdir?

Polis olma şartları nelerdir? Polislik yaş ve kilo şartları nelerdir?

Paylaş
Polis olma şartları nelerdir? Polislik yaş ve kilo şartları nelerdir?

Son yılların en geçerli meslek grupları içerisinde polislik gelmektedir. Ancak polis olmak için hem sınav hem de fiziki mülakat ve pek çok koşulun tamamlanması gerekmektedir. Polis olma şartları nelerdir? Polislik yaş ve kilo şartları nelerdir? Polis olma üzerine gerekli şart ve koşullar hakkında merak edilenleri derledik.

Hem kadın hem de erkekler için yaş ve kilo üzerinden belirli kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerin dışında Ayrıca fiziki etki, mülakat ve yazılı sınav gibi birçok unsur da yine ön plana çıkar. Bu kriterleri yerine getiren kişiler başvuru yapması ile beraber polislik için aday olurlar. Sadece adaylık ve puan ya da geçmek değil, aynı zamanda bu konuda sıralamaya girmek de çok önemlidir.

Haberin Devamı

 

POLİS OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Polis olmak için hem başvuru noktasında hem de sonrasında ele alınan birçok kriter ve koşul bulunmaktadır. Kadın ya da erkek fark etmeden tüm bu kriter ve koşulların ortak şekilde tamamlanması gerekir.

  - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

 - Lise ya da önlisans ile Lisans mezunu olmak

 - Gerekli KPSS baraj puanı aşmak

 - Kadınlarda 162 cm ve erkeklerde 167 cm alt sınırda olmak

 - Sağlık şartları yönetmeliğine uygun gerekli kriterleri taşımak

 - En az 18 yaşında olmak ile beraber en fazla 30 yaşında olmak

 - Herhangi bir siyasi partiye veya kuruluşa üye olmamak

 - Alkol, uyuşturucuya da herhangi bir uyarıcı maddeye karşı bir tedaviye girmiş olmamak

 - Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak

Haberin Devamı

 - Bireyin silah taşıma konusunda herhangi bir engeli bulunmaması

 - Ceza almamış olmak

 - İlgili yazılı ve sözlü ile birlikte fiziksel mülakatı geçmek

 Bu şekilde yukarıda verilen kriterleri tamamlayan kişiler başvuru üzerinden sınava girerek aday olma hakkını elde eder.

POLİSLİK YAŞ VE KİLO ŞARTLARI NELERDİR?

Polislik için kadınlarda en az 162 cm ve erkeklerde ise en az 167 cm boy olması gerekmektedir. Aynı zamanda dengeli şekilde boy ve kilo oranı yakalanması gerekir. Bu durum matematiksel işleme bağlı olarak ele alınır ve hesaplanır. Hesaplama durumu ise kişinin kilosu ile birlikte boyunun uzunluğuna bağlı olarak gerçekleşir.

Bu konuda tam bir sonuç alabilmek için internet kullan üzerinden farklı programlar kullanılabilir. Burada kişi boy ve kilo ile beraber otomatik olarak hesaplama yapabilir. Böylece boy kilo endeksi üzerinden kişi polis olma şartını taşı taşımadığını öğrenebilir.

 

POLİS OLMAK İÇİN KAÇ YIL GEREKİR?

Polis olabilmek için farklı eğitim seviyeleri kapsamında giriş yapılır. Bu girişe bağlı olarak sınavı kazanan kişiler için farklı süreler kapsamında eğitim öne çıkar. Örneğin lise veya ön lisans mezunları için 2 yıllık bir mezuniyet ön plana çıkmaktadır. Çünkü bu durum Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında gerçekleşir. Söz konusu lisans mezunu olarak Polis Akademisi olduğunda 4 yıllık bir mezuniyet bu noktada söz konusudur.

Haberin Devamı