Pratik Bilgiler Pomem boy ve kilo sınırı kaçtır? Pomem yaş sınırı var mı?

Pomem boy ve kilo sınırı kaçtır? Pomem yaş sınırı var mı?

Paylaş
Pomem boy ve kilo sınırı kaçtır? Pomem yaş sınırı var mı?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), iki yıllık eğitim ve öğretim sürecinin sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren önemli Polis Akademisi kurumları olarak bilinir. POMEM boy ve kilo sınırı kaçtır sizler için derledik.

Lise öğreniminden mezun olan polis adayları üniversite sınavında gereken puanı aldığınız zaman okula kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

POMEM BOY VE KİLO SINIRI KAÇTIR?

 Türkiye’de, polis adaylarını polislik mesleğine hazırlamak ve bu adayların alacağı eğitimler sayesinde polis olmasını sağlayabilmek için kurulan 3 farklı merkez bulunur.

Polis Akademisi’ne bağlı olarak faaliyet yürüten bu merkezler ise, Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) komiser ve polis yetiştirmek için görevlendirilen kurumlardır.

 Polis olabilmek için erkeklerde minimum 1.67 cm kadınlarda da 1.62 cm’den daha kısa olmamak şartı aranır. Bunun yanında ise, boy kilo orantısı anlamına da gelen, beden ve kitle indeksi ise 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekir.

 

 POMEM YAŞ SINIRI VAR MI?

Haberin Devamı

 Polis olabilmek için belirlenmiş olan bir yaş sınırı vardır. Bu sınır ise, reşit olmak yani 18 yaşına girmiş olmak ve 30 yaşını geçmemek şartıdır. Polis olmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında polis olmak için belirlenmiş bir yaş sınırı var mı sorusu gelir.

Kadın ve erkek adayların polis olabilmesi için PMYO ve POMEM’e başvurmaları için belirli şartlara sahip olması gerekir. PMYO’ya başvurmak isteyen ve askerliğini tamamlamış olan erkek polis adaylarının, sınavın gerçekleşeceği yılın içinde 18 yaşını doldurması ve 24 yaşından henüz gün almamış olması gerekir.

Askerliğini henüz tamamlamış olan polis adaylarında ise, 26 yaşından henüz gün almamış olması aranır. Kadın adaylarda da başvuru yapacak olan kadınların, 18 yaşlarını doldurması ve 24 yaşından daha gün almamış olması şartı aranır.

POMEM’e gerçekleştirilecek olan başvurularda ise, üst yaş sınırı ise, 30 olarak belirlendi. Herhangi bir lisans ya da ön lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise, 30 yaşından gün almamak şartıyla POMEM’e başvuru yapma hakkına sahip olur.

 

POLİS OLMA ŞARTLARI

Polis Akademisi’ne bağlı olacak şekilde faaliyet gösteren bu okullardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak da giriş yapabilir ve aldığınız eğitimden sonra da polislik unvanını da elde edebilirsiniz. Bu konuda polis olma şartları ise, eğitim kurumunun kriterlerine bağlı olarak zamanla değişkenlik gösterir.

Haberin Devamı

Bu kriterleri taşıyan hem erkek hem de kadın adaylar için yapılan sınavlar sonucunda ise asil ve yedek olarak kazananlar ayrılır. Herhangi bir nedenden dolayı asil olarak süreci devam ettirmeyen adayların yerine ise, yedeklerden alım yapılır. Polis adayları ise, 3 ayrı sınavdan geçer. Bu sınavlar ise şu şekildedir;

Fiziksel Sınav

Yazılı Sınav

Sözlü Sınav

Tüm bu sınavları başarı ile geçen adaylar polis olmaya hak kazanır.