Pratik Bilgiler Primer nedir, ne işe yarar? Primer nasıl kullanılır?

Primer nedir, ne işe yarar? Primer nasıl kullanılır?

Paylaş
Primer nedir, ne işe yarar? Primer nasıl kullanılır?

Makyaj yapmak günümüzde modern kadınlar için oldukça önemli bir eylemdir. Yapılacak makyajın güzelliği ve kalıcı olması konusu da elbette kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda tercih edilen Primerlar nelerdir? Ne işe yararlar? Primerlar nasıl kullanılır sizler için derledik.

Makyajda mükemmel bir görünüm oluşturmanın bazı önemli ana adımları vardır. Bu adımların birincisi ve aslında en mühimi makyaj öncesinde bir baz uygulaması yapılarak cilt yüzeyini yapılacak olan makyaja uygun hale getirmektir. Nasıl ki yüzümüze nemlendirici uygulamadan makyaj yapmaya başlanmıyorsa aslında makyaj bazı uygulaması yapmadan da yapılacak bir makyajdan tam anlamıyla verim alınamaz.

PRİMER NEDİR, NE İŞE YARAR?

Haberin Devamı

Astar olarak da nitelendirilen baz uygulamasının bir diğer ismi de Primer olarak bilinir. Makyaj öncesinde cilt yüzeyine uygulanan primer, makyajın daha kalıcı olmasını sağlamaktadır. Cilt de yer alan gözeneklerin görünümünü küçültmeye de fayda sağlayan primer'lar, kapatıcılar ve fondötenler gibi malzemelerin cilt yüzeyi üzerinde daha eşit bir görünümde olmasını da sağlarlar.

Makyaj sanatçıları tarafından makyajın filtresi ve photoshopu olarak da adlandırılan primer yüze yapılan makyajın mükemmel bir görüntüde olmasını sağlar. Cilt yüzeyi, göz kapakları ve hatta kirpikler için dahi birer primer opsiyonu bulunmaktadır. Pürüzsüz ve güzel bir görüntü sağlamak adına uygulanan primer etkisiyle makyaj profesyonel bir görünümde olur.

PRİMER ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Çoğunlukla silikon benzeri bir yapıda ve şeffaf bir görünüme sahip olan primer’lar diğer tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi cilt tipine ve ihtiyaçlara göre değişim gösterir. Daha yağlı bir cilt söz konusuysa, gün içerisinde meydana gelebilecek parlamaların önünün alınabilmesi için daha mat özelliğe sahip bir primer seçilmelidir. Daha kuru bir cilt söz konusuysa, gün içerisinde daha fazla kurumayı ve makyajda pullanma ve soyulma gibi sorunların önüne geçebilmek adına nemlendirici özellikleri olan bir primer da tercih edilebilir. Böylece hem cildin ihtiyacı olan bakım uygulanabilir hem de makyajın görüntüsü daha iyi bir duruma getirilebilir.

PRİMER NASIL KULLLANILIR?

- Daha efektif neticeler alabilmek için makyaj öncesinde kesinlikle cilt yüzeyine bir bakım rutini uygulanmalıdır. Bunun için öncelikle bir peeling uygulanarak cildin ölü derilerinden arındırılması sağlanabilir.

- Cilt yapısına uygun olarak tercih edilecek bir peeling, cilt yüzeyine dairesel hareketler ile hafifçe uygulanarak cildin yağlarından, kir ve ölü derilerinden iyice arındırılmasını sağlayacaktır.

- Ardından uygulanacak bir nemlendirici yardımıyla cilde, ihtiyaç duyduğu nem sağlanmalıdır. Nemlendiriciyi uyguladıktan sonra cildin uygulanan nemlendiriciyi iyice emmesi için birkaç dakika beklenmelidir.

- Bekleme süresi içinde eller birbirine sürülerek ısıtabilir ve yüze nazikçe bastırılarak çekilebilir. Bu aşamada ellerin temiz olması da önemlidir.

- Primer’ı uygulamadan evvel, diğer bir önemli etken olan güneş kremi uygulaması aşaması gelir. (Cilde mümkünse her gün güneş kremi uygulamak, cildi güneşten dünyamıza gelen zararlı ışınlar neticesinde ortaya çıkan renk değişiklikleri, yaşlanma etkileri ve ince çizgi görünümüne karşı koruyacaktır. Bu nedenle mevsiz yaz olmasa dahi güneş kremi kullanma alışkanlığı kazanmak cildiniz adına önemlidir.)

- Güneş kremi, cilt tarafından iyice emilen güneş kremi üzerine güzelce yedirilerek uygulanır.

- Artık cilt tipine göre seçilen primer uygulamasına başlanabilir. Bu uygulama için bir sünger ya da fırça kullanmak yerine ellerin kullanılması daha pratik ve kolay bir uygulama olmakla birlikte daha iyi bir emilim imkanı sunacaktır. Kullanılacak olan primer’dan bir miktar alınıp el içinde birbirine sürtülerek iyice ısıtılır ve cilde dairesel hareketler eşliğinde iyice uygulanır.

- Cilt yüzeyindeki gözenekler için seçilen primer kullanılacaksa gözeneklerin iyice belirgin durumda olduğu burun, burun kenarları ve alından oluşan T bölgesine de uygulanabilir.

Haberin Devamı