Pratik Bilgiler Protez tırnak nasıl yapılır? Evde protez tırnak yapma yöntemleri...

Protez tırnak nasıl yapılır? Evde protez tırnak yapma yöntemleri...

Paylaş
Protez tırnak nasıl yapılır? Evde protez tırnak yapma yöntemleri...

Son yıllarda uzun tırnaklar popüler hale gelmiştir. Bu sebeple özellikle tırnaklarını uzatamayan kişiler protez tırnaklara ilgi göstermeye başlamıştır. Uzunluğu tercihe göre belirlenmesi, farklı renk ve şekillerde süslenmesi sebebi ile protez tırnaklar günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun için zaman bulamayan kişiler evlerde kolay bir şekilde kendilerine protez tırnak yapabilirler. Peki protez tırnak nasıl yapılır? İşte, evde protez tırnak yapma yöntemleri hakkında merak edilenleri derledik.

Uzun tırnaklara sahip olmak isteyen kişilerin başvurduğu yöntemlerden birisi de protez tırnaklardır. özellikle tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler veya tırnakları sık sık kırılan kişiler için en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de protez tırnaktır. Sizlerde evlerde kolay bir şekilde protez tırnak yaparak uzun ve güzel tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 PROTEZ TIRNAK NEDİR?

Tırnakların üzerine farklı maddelerin eklenmesi ile yapılan tırnak işlemine protez tırnak adı verilir. Tırnakların boyu istenilen şekilde olmasını sağlayan protez tırnaklar bakımlı ellere sahip olunmasına yardımcı olunur. Uzun süreli kullanımı sayesinde de büyük kolaylık sağlanmaktadır. 

 Günümüzde pek çok kuaför ve güzellik merkezi protez tırnak uygulamasını yapmaktadır. Fakat evlerde de protez tırnak uygulamasının yapılabilmesi mümkündür. Bunun için gerekli malzemelerin hazırlanması ve adımların doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

 

PROTEZ TIRNAK NASIL YAPILIR?

Protez tırnak seçenekleri arasında kişiler kendileri tercihte bulunabilir ve protez tırnak uygulaması yaptırabilir. Protez tırnak uygulaması estetik açıdan kişilere büyük kolaylık sağlamaktadır. protez tırnak şu şekilde uygulanır:

Haberin Devamı

- Protez tırnak işlemine tırnağın üzerine özel koruyucu solüsyon sürülerek başlanmaktadır. Bu işlem kişilerin kendi tırnağının korumasının yanı sıra protez tırnağın yapışmasını sağlamaktadır.

 - Daha sonraki aşamada ise gerçek tırnağın uç kısmına protez tırnaklar yerleştirilir. Daha sonra ise törpü ile istenilen şekle getirilir. 

 - Üçüncü aşamada ise tırnağın ucu dışında kalan bölge akrilik jel ile kaplanmaktadır.

 - Son olarak tırnağın bir bütün olarak pürüzsüz bir şekilde görülmesi için parlatılır. 

 

 EVDE PROTEZ TIRNAK YAPMA YÖNTEMLERİ

Evde kişiler kendilerine protez tırnak yapmak istiyor ise gerekli malzemelerin hazır edilmesi gerekilir. Protez tırnağa özel gerekli malzemeler şunlardır:

 - Kağıt törpü ve Buffer törpü

- Pembe akrilik toz

- Akrilik likid

- Protez tırnak için özel jel ve cila

- Fırça

- Tırnak temizleme mendili

- Tips tırnak seti

- Tırnak makası

- UV cihazı

- Top coat

Bu malzemeler hazırlandıktan sonra şu adımlar takip edilmelidir:

- Öncelikle tırnaklara manikür yapılır. Tırnaklar kısaltılarak törpülenir ve tırnak etleri geriye itilir.

- Tırnakların üst kısmındaki tabaka yağlı olduğu için o matlaştırılmalıdır. Bunun için ise buffer törpü kullanılmalı ve tırnak üstü törpülenmelidir. Daha sonra tırnak üstü temizlenmeli ve bunun için temizleme mendili kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

- Protez tırnakların her birinin tırnağa uyum sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmelidir. 

- Tırnaklar takılmadan önce istenilen boyutta kesilmelidir.

- Daha sonra boşluklar jel ile fırça yardımı ile doldurulmalıdır. Üzerinde kalınlık farklılıkları olmadığına dikkat etmek gerekir.

- Jel sürüldükten sonra tırnaklar özel cihaza konularak 30 saniye bekletilmelidir.

- Kuruduktan sonra ise inceltme işlemi yapılarak kalınlık eşitlenmelidir.

- Son adım olarak da top coat uygulanmalı ve tekrar el cihaza konulmalıdır. 

- İstenir ise üstüne oje sürülerek protez tırnak yapım işlemi sonlandırılabilir.