Pratik Bilgiler Şehvetli nedir? Şehvetli ne demek TDK? Şehvetli sözlük anlamı...

Şehvetli nedir? Şehvetli ne demek TDK? Şehvetli sözlük anlamı...

Paylaş
Şehvetli nedir? Şehvetli ne demek TDK? Şehvetli sözlük anlamı...

Şehvetli, şehvet kelimesinden türetilmiş olan bir sözcük olarak kullanılır. Şehvetli, cinsel isteği çok fazla olan ve bu tarz davranışlarda bulunan kimse demektir. TDK'ye göre şehvetli kelimesinin kösnülü anlamı da vardır. Şehvetli nedir ve şehvetli sözlük anlamı ne demektir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Şehvetli, cinsel isteği fazla olan ya da kösnülü anlamlarında kullanılan bir sözcüktür. Şehvetli kelimesi şehvet sözcüğünden gelir.

Haberin Devamı

ŞEHVETLİ NEDİR?

Şehvetli, şehvet kökünden türemiş olan bir sözcüktür ve köken olarak da Arapçadır. Arapça kökenli olan şehvet kelimesi genelde iki cinsin birbirine karşı duyduğu cinsel istek anlamında kullanılır. Şehvet ve şehvetli kelimeleri aynı olmasından dolayı anlam olarak da aynı kabul edilirler. Şehvetli de cinsel isteği fazla olan kişi demektir. Bu kişiler için şehvetli kelimesini kullanmak ve bu kişileri şehvetli olarak tanımlamak doğru kabul edilir.

Türkçede anlamını ve kökünü bilmediğiniz kelimeleri bu şekilde kolaylıkla internetten öğrenebilirsiniz. Anlamlar ile ilgili en doğru bilgiye her zaman Türk Dil Kurumu Sözlüğünden ulaşılmaktadır. İnternetten de farklı sayfalar üzerinden kelime anlamlarına, köken bilgilerine ve örnek cümlelere ulaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

ŞEHVETLİ NE DEMEK TDK?

Birine şehvetli denmesi için karşı cinse karşı cinsel isteğinin fazla olması gerekir. Bazı kişiler biraz daha şehvetli olduğundan onların cinsel arzuları daha fazla olur ve bu şekilde tanımlanmaları da doğru kabul edilir. Şehvetli, Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre cinsel isteği fazla olan kimse, kösnülü anlamlarındadır. İki cinsin birbirine karşı duymuş olduğu cinsel istek için de şehvet kelimesi kullanılır. Şehvetli sözcüğü şehvet sözcüğünden geldiği için anlam olarak birbirleri ile aynılardır. İki cinsin birbirine karşı cinsel istek duymasına şehvet denirken, bu tarafların her birine de şehvetli denir.

ŞEHVETLİ SÖZLÜK ANLAMI

Şehvetli, kelime anlamı olarak kösnülü ya da cinsel isteği fazla olan kimse demektir. Şehvet kelimesinden gelen şehvetli sözcüğü köken olarak Arapçadır ve dilimize de uzun yıllar önce Arapça dilinden geçerek yerleşmiştir. Uzun senelerdir kullanılıyor olmasından dolayı sıklıkla şehvet ya da şehvetli kelimesi ile karşılaşıyor olmak mümkündür. Bu nedenle şehvetli kelimesinin anlamını bilmek önemlidir.