Pratik Bilgiler Sevinç zıt anlamlısı nedir? Sevinç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sevinç zıt anlamlısı nedir? Sevinç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Sevinç zıt anlamlısı nedir? Sevinç kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Dilimizde kullanılmakta olan kelimelerin aynı zamanda zıt anlamlıları da bulunmaktadır. Zıt kelimeler birbirlerinin karşıtıdır. Günlük hayatta en fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi de sevinç olarak bilinmektedir. Sevinç kelimesinin zıt anlamlısı ise üzüntü olarak ifade edilebilir. Türk dil kurumuna göre sevinç kelimesi kişinin hoşuna giden bir duruma karşı verilmekte olan duygusal tepki anlamına sahiptir. İşte, sevinç kelimesinin zıt anlamlısı hakkında merak edilen detaylar.

Sevinç kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılmakta olan bir kelimedir. Türkçe kökenli bir kelime olarak bilinen sevinç kelimesinin zıt anlamlısı ise üzüntü olarak ifade edilebilir. Kişinin sevinç duygusunu yaşamasının zıttı olarak bilinen duygu da üzüntü olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Sevinç kelimesinin zıt anlamlısı bulunmaktadır ancak dilimizde her kelimenin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Üzüntü kelimesi ise kişinin mutsuz olmasına neden olan bir durum karşısında yaşadığı duygu anlamına gelmektedir. Sevinç kelimesi aynı zamanda coşku ve mutluluk olarak da bilinmekte olan bir kelimedir.

 

SEVİNÇ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Sevinç kelimesinin zıt anlamlısı, sevinç duygusunun yaşanmasına neden olan durumların karşıtı bir duygu yaşanması durumunda kullanılmaktadır. Sevinç kelimesinin zıt anlamlısı üzüntü olarak ifade edilebilir.

Aynı zamanda sevinç kelimesinin diğer zıt anlamlı kelimeleri dert, tasa, hüzün ve keder olarak da kullanılabilmektedir. Kişinin güzel gelişmeler durumunda yaşadığı duygu sevinç olarak belirtilirken, üzücü durumlar karşısında ise hüzün yaşadığı ifade edilebilmektedir.

Haberin Devamı

 

SEVİNÇ KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Bir kelimenin karşıt anlamlısı ve zıt anlamlısı aynı manaya gelmektedir. Sevinç kelimesi, istenilen bir durumun gelişmesiyle birlikte duyulan mutluluk manasına gelmektedir. Üzüntü ise gelişen bir durum karşısında kişinin mutsuzluğunu ifade etmekte olan bir duygu durumudur. Bu durumda sevinç kelimesinin zıttı bir durumun söz konusu olması halinde üzüntü, keder, tasa ve dert kelimeleri kullanılabilmektedir.