Pratik Bilgiler Sittin sene ne demek, Hangi dil? Sittin sene kaç yıl eder?

Sittin sene ne demek, Hangi dil? Sittin sene kaç yıl eder?

Paylaş
Sittin sene ne demek, Hangi dil? Sittin sene kaç yıl eder?

Sittin sene kavramı genelde duyduğumuz bir kelimedir fakat anlamını bilmiyor olabiliriz. Osmanlı devleti zamanından beri kullanılan sittin sene tabiri dilimize Arapçadan geçmiştir. Sittin sene genelde 50-60 yıl gibi uzun bir zamanı ifade etmek için kullanılır. Sittin sene ne demek ve kaç yıl eder? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sittin sene 60 yıl olarak karşımıza çıkar. Ortalama bir 50-60 yıl için de sittin sene demek doğru olur. 

Haberin Devamı

 

SİTTİN SENE NE DEMEK, HANGİ DİL?

Sittin sene dilimizde çok kullanılan ve anlamı ise bazıları tarafından bilinen fakat bazıları tarafından bilinmeyen bir kelimedir. Özellikle de sittin sene tabirinin neyi ifade ettiği ya da neyi anlatmak istediği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Her ne kadar sittin sene tabirini kullanmasanız da mutlaka bir yerlerde ya da birilerinden duymuşsunuzdur. Arapça kökenli bir kelime olan sittin sene bir zaman ifade etmek için kullanılır. Sittin sene dilimizde çok uzun zaman anlamında kullanılır ve 60 yıl olarak da ifade edilir.

Eğer senesini bilmiyorsanız ve uzun yılları anlatmak istiyorsanız bu durumda zamanı belirtmek için sittin sene diyebilirsiniz. Kulağa yatkın olması sebebiyle de Türkçede sittin sene kelimesi sıklıkla kullanılır. Osmanlı döneminden beri kullanıldığı için birçok kişi tarafından duyulmuştur fakat anlamı merak edilmemiş ya da bilinmiyor olabilir.

Haberin Devamı

 

SİTTİN SENE KAÇ YIL EDER?

Osmanlı döneminden günümüze kadar kullanılmaya devam edilmiş olan sittin sene kavramı birçok kişinin merak ettiği konulardandır. Sittin sene kaç seneye denk gelir ya da nasıl bir zamanı ifade eder merak edilerek araştırılmaktadır. Sittin sene kelime bakımından Arapça kökenlidir ve dilimize de Arapça dilinden Osmanlı devleti döneminde geçmiştir. Sittin sene genellikle 60 yılı ifade eden bir kavram olarak kullanılır.

Kulağa yatkın bir kullanım olması nedeni ile sık sık kullanılır ve nasıl bir zamana karşılık geldiği de merak edilir. Kullanım alanına bakıldığında ise kişilerin genellikle uzun zaman olmayacak şeyler için sittin sene kelimesini kullandığını görürüz. Her ne kadar direkt olarak 60 yıl olarak kullanılmasa da uzun süre gerçekleşmeyecek şeylere sittin sene olmaz ya da sittin sene beklersin gibi söylemler uygun olur.