Pratik Bilgiler Slim fit ne demek, Türkeçsi nedir? Slim fit kalıp ne anlama gelir?

Slim fit ne demek, Türkeçsi nedir? Slim fit kalıp ne anlama gelir?

Paylaş
Slim fit ne demek, Türkeçsi nedir? Slim fit kalıp ne anlama gelir?

Kıyafet alışverişlerinde en çok karşımıza çıkan kelimelerden birisi de slim fit olmaktadır. Kelime anlamı olan dar kesim manasına gelen slim fit vücudu saran kıyafetler için değerlendirilmektedir. Özellikle gömleklerde ve pantolonlarda karşımıza çıkan bu terimin ne anlama geldiğini bilmek de çok önemlidir. Slim fit ne demek, Türkçesi nedir? Slim fit kalıp ne anlama gelir? İşte, slim fit hakkında merak edilenler.

Özellikle vücut çalışan, düzgün bir fiziğe sahip olan kişiler tarafından tercih edilen kalıplar slim fit olarak tanımlanmaktadır. Yaş ve vücut özellikleri slim fit giyinmek için çok önemlidir.

Haberin Devamı

 

SLİM FİT NE DEMEK?

Slim fit vücudu saran kıyafetler için tanımlanmaktadır. Bu ifade aslında dar kalıp manasına gelmektedir. Bu kıyafetlerde kalça, bacak, kol, basen ve bel kısımları kıyafet ile sarılmaktadır. Slim fit kıyafetler baharlık, kışlık veya yazlık olarak üretilebilir. Ayrıca farklı renk ve modeller üzerinden de üretimleri gerçekleşmektedir.

Slim fit kıyafetler seçerken beden uyumuna dikkat etmek gerekir. Estetik görünüm açısından ve kıyafetlerin kişiler üzerinde rahat olması açısından bu durum çok önemlidir. Bunun yanı sıra bedene uymayan kıyafetler tercih edilir ise daha kolay deformelere olmaktadır. Bu modeller günümüzde çok sık tercih edilmektedir. 

TÜRKÇESİ NEDİR?

Kıyafet seçiminde bazı kavramlar bize yabancı gelebilmektedir. Bunlardan birisi de slim fit olmaktadır. Kıyafette en önemli nokta beden seçimidir. BU nedenle kalıpların anlamlarını bilmek gerekir. Slim fit kelimesi özellikle gömlek ve pantolonlarda adını sıklıkla duyduğumuz kelimelerden birisidir.

Haberin Devamı

 Türkçesi ise ince beden olmaktadır. Ayrıca slim fit kelimesi sar kalıp manasına gelmektedir. Vücudu saran yapıda olan slim fit kalıplar gömlek, mont ve pantolon gibi seçeneklerde bulunmaktadır.

 

SLİM FİT KALIP NE ANLAMA GELİR?

Slim fit modeller arasında gömlekler, pantolonlar, dış giyim veya tişörtler bulunmaktadır. Bu kalıp üzerinden özel günlerde veya günlük hayatta giyilebilecek giyim ürünleri tercih edilebilir. Slim fit kalıp dar kalıp anlamına gelmektedir. Özellikle modern ve estetik görünmeyi tercih eden kişiler tarafından slim fit kıyafetler tercih edilmektedir. Bu kalıp yenilikçi görünümlerin yanı sıra vücudu sarmaları nedeniyle de oldukça rahat kıyafetlerdir. 

Slim fit kalıp vücudu saran özelliği olan ve beden tam oturan kalıbı ifade etmektedir. Dar kalıp anlamına gelen slim fit kalıp tarzında kıyafetlerin basen, kol, bacak ve bek bölümleri dökümlü olmamaktadır. Kumaş ve dikim yöntemleri ile kıyafetler vücudu tam olarak sarmaktadır. Her mevsim için üretilen slim fit kıyafetler hem erkekler hem de kadınlar için farklı renk ve desenlerde üretilmektedir.

Haberin Devamı