Pratik Bilgiler Sosyal Bilimler Lisesi nedir, özellikleri nelerdir? Sosyal Bilimler Lisesi'nin avantajları nelerdir?

Sosyal Bilimler Lisesi nedir, özellikleri nelerdir? Sosyal Bilimler Lisesi'nin avantajları nelerdir?

Paylaş

Sosyal alanda eğitim almak isteyen öğrencilerin sosyal bilimler lisesini tercih etmeleri mümkündür. Bu sayede sosyal alanda daha fazla eğitim alabilir ve üniversiteye de hazırlanabilirler. 

Haberin Devamı

 

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ NEDİR?

Sosyal bilimler lisesinin amacı sosyal bilimci yetiştirmek olarak karşımıza çıkar. Bunun için de diğer liselerden farklı olarak öğrencilere Osmanlı Türkçesi ve mantık dersleri verilir. Akademik alanda da sosyal aktiviteleri olan sosyal bilimler lisesinde yalnızca eşit ağırlık bölümleri vardır. Bu nedenle eşit ağırlık tercih etmek isteyenler ve bu alanda başarılı olanlar sosyal bilimler liselerini tercih edebilirler. Sosyal bilimler lisesinde Türk medeniyeti, psikoloji ve mantık gibi dersler vardır.

 

ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Lise eğitiminde tercih edilebilecek liselerden olan sosyal bilimler lisesi bir meslek branşına sahip değildir. Genellikle sosyal alanlarda dersler veren ve bu alanda başarılı öğrenciler yetiştiren sosyal bilimler lisesi eşit ağırlık öğrencileri yetiştirir. Sosyal bilimler lisesi öğrencileri meslek seçimlerini üniversitede yaparlar ve buna göre bir bölüme yönelirler.

Haberin Devamı

 Sosyal bilimler lisesinde ağırlıklı olarak Türkçe, matematik, psikoloji, mantık gibi dersler verilmektedir. Sosyal bilimler lisesinden mezun olan öğrenciler ağırlıklı olarak kendilerine psikoloji, öğretmenlik ya da tarih gibi alanları seçerler. Sözel tüm meslek grupları için sosyal bilimler lisesinin tercih edilmesi mümkündür.

1 yıl hazırlık okuduktan sonra 4 yıl lise eğitimi verilmektedir. Bu nedenle sosyal bilimler lisesinde toplam eğitim süresinin hazırlık ile beraber 5 sene olduğunu bilmek önemlidir.

 

 Sosyal Bilimler Lisesi'nin Avantajları Nelerdir?

 

 Sosyal bilimler lisesinde sözel, sayısal ya da eşit ağırlık olarak bir ayrım yoktur. Tüm eğitim süresi boyunca öğrenciler sosyal ağırlıklı dersler görürler. Bu nedenle eğitim süresince öğrenciler tarih, coğrafya, edebiyat, mantık ve psikoloji gibi dersleri ağırlıklı olarak alırlar. Bu derslerin yanında fen, matematik dersleri de vardır fakat bu dersler öğrencilere yalnızca başlangıç olarak ilk senede verilir.

 

 Sosyal bilimler lisesinin avantajlarından ilki sosyal alanda kendini yetiştirmek isteyen öğrencileri özel olarak yetiştirmesidir. Eğer sosyal derslere ilginiz varsa ve üniversitede böyle bir bölüm seçmek istiyorsanız sosyal bilimler lisesini tercih ederek kendinizi yetiştirebilirsiniz. Bu sayede alt yapınız daha sağlam olur ve üniversitede daha başarılı olabilirsiniz.

Haberin Devamı