Pratik Bilgiler Standart kapı ölçüleri nelerdir? Kapı ölçüsü nasıl alınır?

Standart kapı ölçüleri nelerdir? Kapı ölçüsü nasıl alınır?

Paylaş
Standart kapı ölçüleri nelerdir? Kapı ölçüsü nasıl alınır?

Ev ve ofis içerisinde yer alan kapı çeşitlerinin her biri farklı ölçülerde hazırlanmaktadır. Bazı kalıplar standart olarak geçmekte ve bu şekilde üretilmektedir. Özel tasarım kapılarda ise ölçüler değişiklik göstermektedir. Standart kapı ölçüleri genellikle 210x90 olarak belirlenmiştir. Çok fazla ev ve iç mekan dekorasyonlarında bu ölçülerde kapı çeşitleri bulunmaktadır. Tüm üretim aşamaları özenle devam etmektedir. Standart kapı tasarımı isteyen kişiler bu ölçülere uygun sipariş oluşturmaktadır. Standart kapı ölçüleri nelerdir ve kapı ölçüsü nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kapı, evin en çok ihtiyaç duyulan dekorasyon ürünlerinden biridir. Köpük dolgusu ve malzeme payı ile beraber ölçüler genel olarak 210x90 olarak belirlenmektedir. Bu ölçülerde üretilen kapılar standart olarak geçmektedir. Ürün siparişleri çoğu zaman özel isteklere bağlı şekilde değişmektedir. Kişiler iki kanatlı ve tek kapı olarak farklı ölçü seçeneklerinde kapı tasarımına ihtiyaç duymaktadır.

Haberin Devamı

Standart Kapı Ölçüleri Nelerdir?

Standart kapı ölçüleri 210x90 olarak tercih edilmektedir. Aynı zamanda kapı boşluğu hesap edilerek 207x87 ölçüleri de geçerlidir. İç mekan tasarım ve dekorasyonlarının tümünde bu formda kapı tercih edilmektedir. Kapı ölçüsü alımı iki duvar arasındaki mesafeden hesap edilmektedir.

Hem ev içerisinde hem de resmi kuruluşların tümünde bu ölçülerde kapı üretimi yapılmaktadır. Kapıların her biri istekleri ve ihtiyacı en iyi şekilde karşılamak için hazırlanmaktadır. Kapı genişlikleri 90 cm olarak belirtilmiştir. Kapının yüksekliği ise 210 cm olarak belirlenmektedir.

Kapı üretimlerinde ölçü en önemli noktalardan biridir. Çok fazla kişi ihtiyacını karşılayacağı ürünleri incelerden duvar aralığı mesafesini ölçerek kapı siparişi vermektedir. Standart kalıp kapı tercihi yapacak olan kişiler için ideal ölçü ise 210x90 cm olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda malzeme ve köpük payları da içerisindedir. Bu kapılar çelik kasa kullanılarak üretilmektedir. Böylelikle ideal ölçüm 210x90 olarak tercih edilmektedir. Farklı kanat seçeneklerinin olması da kapı genişliğini ve ölçülerini değiştirmektedir. Malzeme sabitleme payı ile kapılar belirli ölçülerde üretilmektedir.

Kapı Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kapı ölçüsü alınma süreci ilk olarak iki duvar aralığının ve uzunluğunun ölçülmesi ile başlamaktadır. İnşaatlarda genel olarak standart kapı ölçüsü payı bırakılmaktadır. Bu nedenle genelde ideal ölçüler tercih edilmektedir. 207×87 oranı paylar dışında olan ölçümdür.

Bu ölçülere uygun şekilde üretilen kapılar belirtilen boşluğa köpük ve destekleyici malzeme ile monte edilir. Kapı imalatında öncü olan firmaların tamamı hem özel ölçü hem de standart ölçülere uyacak şekilde farklı kapı tasarımları sunar.