Pratik Bilgiler Tek kişilik yatak ölçüleri kaça kaçtır? Standart tek kişilik yatak ölçüleri kaç cm?

Tek kişilik yatak ölçüleri kaça kaçtır? Standart tek kişilik yatak ölçüleri kaç cm?

Paylaş
Tek kişilik yatak ölçüleri kaça kaçtır? Standart tek kişilik yatak ölçüleri kaç cm?

Tek kişilik yataklar baza altı veya tek karyola şeklinde farklı çeşitleri bulunmaktadır. Tek kişilik yataklar ortalama 190 cm uzunluğunda standart tek kişilik yatak ölçüleri bulunmaktadır. Yatak ölçüleri arasında tek ve çift kişilik ölçülerde ara boy olarak kabul edilmektedir. Tek kişilik yatak ölçüleri bir insanın standart ortalama boyuna göre hesaplanarak üretilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tek kişilik yatak ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Buna göre 100x200 yatak ölçüleri ara boy ölçü olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

 

TEK KİŞİLİK YATAK ÖLÇÜLERİ KAÇA KAÇTIR?

 Tek kişilik yatak ölçüsü uygulamalarına detaylarına bakıldığında 120x200 ölçüleri aslında 1,5 kişilik olarak da ifade edilmektedir. Tek kişilik yataklar çocuk yatakları için en fazla tercih edilen 90x190 cm olan ölçülerdir. Yetişkin insan için genellikle özelliklerine göre 100x200 cm tercih edilmektedir.

Tek kişilik yatak ölçüsü belirlenirken yatağın en ve boyunun uçtan uca gelecek şekilde ölçülmelidir.Yatağın kullanılacağı baza veya karyolanın da aynı ölçülerde olmasına dikkat edilmelidir. Tek kişilik yataklar baza üzerinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Ancak baza sandıklı olması sebebiyle sadece yüksekliği karyolaya göre biraz daha yüksek olmaktadır.

Özellikle home ofis olarak ifade edilen bir oda bir salon boyutlarında bir evde yatak odasının boyutu önem kazanmaktadır. Eğer gardırop küçük boyutlarda tercih edilecekse bu durumda 100x120 boyutlarında tek kişilik yatak tercih edilmesi uygun olacaktır. Ancak dekorasyon anlamında daha fazla eşya koymak adına yatak 90x190 boyutlarında seçilmesi gerekecektir.

Haberin Devamı

 

STANDART TEK KİŞİLİK YATAK ÖLÇÜLERİ KAÇ CM?

Kişiler yatak seçerken kendi vücut ölçülerini baz alması önerilmektedir. Bu anlamda ortalama uyku süresi 8 saat olarak kabul edilirse; yatağın doğru ölçülerde ve ortopedik olmasına dikkat edilmelidir. Yatak türünün boy ve kiloya göre seçilmesi uyku düzeninin sağlıklı olmasının şartları arasında yer almaktadır.

Standart tek kişilik yatak ölçülerine detaylarıyla bakılacak olursa; 90x190 cm standart ölçü kabul edilmektedir. Ancak bu ölçü genellikle çocuk yataklarında tercih edilmektedir. Normal bir insanın tek kişilik yatak ölçüsü 100x120 olarak kabul edilmektedir.

Standart yatak ölçüleri belirlenirken yatak odasının boyutu da göz önünde bulundurulmalıdır. Örnek vermek gerekirse bebek ve çocuk odalarında genellikle 90x190 ölçülerinde yatak kullanılmaktadır. Genç odası ve yetişkin yatak odaları için 100x120 boyutlarında tek kişilik yatak ölçüleri tercih edilmektedir.

Standart insan boyu üzerindeki kişiler için tasarlanan tek kişilik yatak ölçüleri 90x200 cm, 120x200 cm olarak tercih edilmektedir. Bu tip ölçüler genellikle özel yapım tek kişilik yatak ölçüleri kategorisinde değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı