Pratik Bilgiler Standart küvet ölçüleri nelerdir? Küvet ölçüsü nasıl alınır?

Standart küvet ölçüleri nelerdir? Küvet ölçüsü nasıl alınır?

Paylaş
Standart küvet ölçüleri nelerdir? Küvet ölçüsü nasıl alınır?

Küvet, banyolarda oldukça fazla tercih edilmekte olan yıkanmak için kullanılan tekne şeklindeki araçlar olarak bilinmektedir. Genel olarak küvetler banyolarda duşun tam alt kısmında yer almaktadır. Küvet yapımında kullanılan malzemeler ve küvet boyutları da farklılık gösterebilmektedir. Standart küvet ölçüleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Duş almak için kullanılmakta olan ve banyoda yer alan araçlar küvet olarak bilinmektedir. Küvetler sahip oldukları özelliklere göre de farklı türlere ve boyutlara göre de değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak küvet ebatlarının 100 x 100 veya 160 x 160 ölçülerinde olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Standart Küvet Ölçüleri Nelerdir?

Küvet modelleri kullanım amacına göre farklılık gösterebilmektedir. Özellikle türlerine göre boyutları farklılık gösterebilse bile genel olarak standart küvet ölçüleri de bulunmaktadır. Standart olarak oval küvet ölçüsü genel olarak 100 x 100 veya 160 x 160 ölçüsünde üretilmektedir. Standart olarak düz küvetlerin ölçüsü ise 110 x 70 cm veya 190 x 90 cm olarak üretilmektedir.

Küvetlerin aynı zamanda içine oturulabilen veya oturulmayan modelleri olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Küvetler genel olarak beyaz renkli olarak üretilmektedir. Küvetlerin modellerine göre tercih edilen malzeme kalitesi de değişiklik gösterebilmektedir. En fazla tercih edilmekte olan küvet malzemelerinden birisi de akrilik olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Küvet Ölçüsü Nasıl Alınır?

Küvet ölçüleri banyo yapısına ve şekline uygun bir şekilde tercih edilmelidir. Duş küvetlerinin ölçüleri genel olarak 70 x 100, 70 x 120, 80 x 100 veya 80 x 140 gibi farklı boyutlara sahip olabilmektedir. Genel olarak kullanılan tüm küvetler standart ölçülere göre üretilmektedir. Küvet ölçüsünün alınması için enine ve boyuna ölçüm yapılması gerekmektedir.

Piyasada genel olarak satılmakta olan küvet modelleri ise oval veya dikdörtgen modeller olmaktadır. Aynı zamanda mini küvet çeşitleri de oldukça fazla değerlendirilmekte olan modeller arasında yer almaktadır. Her banyoya uygun olacak şekilde üretilmekte olan küvet ölçüleri de mevcuttur. Tercih edilecek olan küvetin modeline ve ölçü aralığına göre de fiyat seçenekleri değişiklik göstermektedir.

Banyonuz için uygun olacak küvetin ölçülerini öğrenebilmekte için metreyle banyonuzda küvetin konulacağı alanı ölçmeniz gerekecektir. Duvar dibinden başlayarak L şeklinde genişlik ve ön yüzünü ardından yan tarafa olan derinlik mesafesini ölçmeniz yeterli olacaktır. L şeklinde ölçülen her alan iki mesafesi de eşit olmalıdır. Dikdörtgen küvetlerde derinlik yan ölçüsü 70, 80, 90 cm aralığında olmalıdır. Oval küvetlerde ise ölçünün 100 cm geçmemesi gerekmektedir.