Pratik Bilgiler Subwoofer nedir, ne işe yarar? Subwoofer'dan ses gelir mi?

Subwoofer nedir, ne işe yarar? Subwoofer'dan ses gelir mi?

Paylaş
Subwoofer nedir, ne işe yarar? Subwoofer'dan ses gelir mi?

Ses kalitesi denildiğinde Subwoofer akla gelmektedir. Farklı müziğin kalitesini arttırmak için subwoofer büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda subwoofer hakkında pek çok kişi araştırmalar yapmaktadır. Subwoofer nedir, ne işe yarar? Subwoofer'dan ses gelir mi? İşte subwoofer hakkında merak edilen tüm detaylar.

Pek çok değişik müzik sesi düşük frekansa sahip olmaktadır. Bu frekanslar ile sesleri duymakta güçlük çekmekteyiz. Bu anlamda karşımıza subwoofer çıkmaktadır.

Haberin Devamı

SUBWOOFER NEDİR?

Düşük frekanstaki sesleri çoğaltmak için özel olarak geliştirilmiş olan sisteme subwoofer adı verilir. Bu sistem sesin hem gerçeklik hem de netlik açısından artırılmasını sağlamaktadır. Bu düşük frekans üzerinden özellikle bass sistemine ele almak gerekmektedir. Bu anlamda subwoofer elemanlarını daha çok kaliteli ses sistemine rastlanmaktadır.

Günümüzde sinemalarda özel ses sistemleri ile beraber arabalarda da bu sisteme sıklıkla rastlanmaktadır. Düşük frekanstaki belli başlı bazı seslerin daha net ve vurgulu şeklinde anlaşılmasına da imkan vermektedir. BU sayede ses çok daha dokunaklı ve kaliteli bir şekilde kulağa ulaşmaktadır.

SUBWOOFER NE İŞE YARAR?

Titreşimlerin kulağa net bir şekilde gelmesi için subwoofer devreye girmektedir. Bu sayede düşük frekansa sahip olan bass ve tiz sesler daha net bir şekilde duyulmaktadır. Bu özellikleri ile birlikte daha net bir şekilde kulağa gelmektedir. Bu sayede de subwoofer daha gerçekçi ve daha netlik kazanma imkanı vermektedir.

Haberin Devamı

Günümüzde başta sinema ve konser alanlarında çok sık kullanılmaktadır. Bu sayede çalınan müzik veya diğer sesler ayrı hale gelerek bas sistemi eşliğinde daha etkileyici bir vurgu yaratmaktadır. Böylece bir müzik veya film içerisinde farklı pek çok değişik sesler sanki farklı noktalardan geliyormuş gibi hissedilmektedir.

SUBWOOFER'DAN SES GELİR Mİ?

Bazı seslerin daha güçlendirilmesi için kullanılan sisteme subwoofer adı verilmektedir. Subwoofer ile ses daha net bir şekilde ulaşmaktadır. Özellikle subwoofer dendiği zaman daha çok bass sistemi akla gelir.

Günümüzde subwoofer'ların ne amaçla kullanıldığı merak edilmektedir. Genellikle düşük frekanstaki esleri çoğaltmak için kullanılan bu sistemden sesler daha kaliteli gelmektedir. Düşük frekans söz konusu olduğu zaman özellikle bass sistemine değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Böylece zor duyulan farklı sesleri daha net ve güçlü bir şekilde duyulacak noktaya subwoofer iletmektedir.