Pratik Bilgiler Tahakkuk nedir? Tahakkuk ne demek TDK? Tahakkuk etmek ne demek?

Tahakkuk nedir? Tahakkuk ne demek TDK? Tahakkuk etmek ne demek?

Paylaş
Tahakkuk nedir? Tahakkuk ne demek TDK? Tahakkuk etmek ne demek?

Tahakkuk, Arapça kökenlidir. Türkçede genellikle belgelerde karşılaşılan bir kelime olarak kabul edilir. Tahakkuk, yerine gelme ya da gerçekleşme anlamlarına gelen bir sözcüktür. Tahakkuk nedir ve tahakkuk etmek ne demek Posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Tahakkuk, gerçekleşme ya da yerine gelme anlamında kullanılan bir kelimedir. Tahakkuk kelimesi genellikle resmi yazılı belgelerde kullanılan Arapça kökenli bir sözcüktür.

Haberin Devamı

TAHAKKUK NEDİR?

Tahakkuk kelimesi genellikle çalışan kişiler tarafından bilinen ve kullanılan bir sözcüktür. Arapça kökenli olan bu sözcük sık sık kullanıldığından bilinmesi gereken sözcükler arasında yer alır. Tahakkuk, gerçekleşme ya da yerine gelme, olma anlamlarında kullanılmaktadır. Bir hizmet ya da bir ürün alırken sözleşmelerin içinde tahakkuk kelimesi ile karşılaşmak mümkündür. Burada temel anlatı sözleşmenin yerine gelmesi ya da bu sürenin gerçekleştirilmesi anlamındadır. Türk Dil Kurumuna bakıldığı zaman tahakkuk kelimesinin anlamı gerçekleşme, yerine gelme demektir.

TAHAKKUK NE DEMEK TDK?

Tahakkuk, dilimizde sıkça karşılaşıldığı için anlamının bilinmesi gereken sözcükler arasında yer alır. Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiştir. Böyle olmasına rağmen Türkçeye yerleşmiştir ve birçok kişi tarafından da anlamına uygun olarak kullanılır. Tahakkuk, Türk Dil Kurumu anlamına bakıldığında yerine gelme, gerçekleşme demektir. Tahakkuk, genelde yazılı belgelerde ya da mal ve hizmet alımlarının sözleşmelerinde yer alan bir sözcüktür. Tahakkuk, genelde tek başına değil tahakkuk etmek olarak kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 

TAHAKKUK ETMEK NE DEMEK?

Tahakkuk etmek, gerçekleşmek ya da gerçek olma durumuna gelmek anlamlarında kullanılan bir sözcük öbeğidir. Bir işlemi yaptığınızda, bir işi bildirdiğinizde ya da gerçekleştirdiğinizde tahakkuk ettiğinizi söyleyebilirsiniz. Tahakkuk kelimesinden gelen tahakkuk etmek söz öbeği resmi yazışmalarda ve sözleşmelerde karşılaşılan bir kelimedir. Tahakkuk etmek aynı zamanda belgelerin iletilmesi ya da resmi mercilere bildirilmesi anlamında da kullanılabilir.

Bir belgenin bir yere verilmesi ya da iletilmesi, götürülmesi gerekiyorsa o belgeyi tahakkuk etmeniz gerekir. Bu sayede belgeyi iletmiş ve belgeyi işleme alarak işi gerçekleştirmiş olursunuz. Tahakkuk etmek, yerine getirmek, gerçekleşme eylemi ya da gerçekleştirmek anlamlarında kullanılan Arapça kökenli bir kelimedir.