Pratik Bilgiler Ser nedir? Ser ne demek TDK? Ser vermek sözlük anlamı...

Ser nedir? Ser ne demek TDK? Ser vermek sözlük anlamı...

Paylaş
Ser nedir? Ser ne demek TDK? Ser vermek sözlük anlamı...

Ser kelimesi Türkçemizde Farsça üzerinden geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. Birçok kişi tarafından ser kelimesi ile sürekli olarak karşılaşılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre ser kelimesinin sözlük anlamı baş ya da kafa anlamına gelip bu anlamlarda cümle içinde kullanılmaktadır. Ser nedir ve ser vermek sözlük anlamı ne demektir Posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Ser, kafa, baş ya da başkan anlamına gelen Farsça bir kelimedir. Farsça kökenli olan ser kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

SER NEDİR?

Ser, Türkçeye diğer birçok kelime gibi farklı bir dilden geçmiştir. Ser sözcüğünün kökeni Farsçadır ve uzun yıllardır dilimizde kullanıldığından birçok kişi tarafından aşina olunmuştur. Türkçede çok farklı dillerden alınmış sözcükler vardır ve bu sözcükler dilimizde oldukça sık kullanılabilir. Ser kelimesi de Farsçadan dilimize geçmiştir ve sıklıkla birçok kişi tarafından kullanılır. Ser, Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman baş, kafa anlamlarına gelen bir sözcüktür. Ser sözcüğünün bir diğer anlamı ise başkan ya da reis demektir. Her iki kullanım da ser kelimesinin doğru kullanımı olarak kabul görür.

SER NE DEMEK TDK?

Farsça kökenli olarak bilinen ser kelimesi Türkçede yerleşik bir şekilde gündelik yaşamda sıklıkla kullanılır. Bu nedenle de ser kelimesinin doğru anlamını bilerek doğru şekilde kullanmak önem kazanmaktadır. Ser, cümle içinde genellikle kafa ya da baş anlamında kullanılır. Ser kelimesi ile ilgili kalıplaşmış bir cümle olan 'ser verip sır vermemek' cümlesi herkes tarafından bilinir. Bu kalıptan esinlenerek birçok cümlede ya da tek başına ser sözcüğünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ser verip sır vermemek de kişinin sırları konusunda ne kadar giz sahibi olduğu anlamına gelir. Kişi kafasını veri fakat sırrını söylemez anlamında kullanılır.

Haberin Devamı

SER VERMEK SÖZLÜK ANLAMI

Ser vermek baş vermek anlamına gelir. Bir şeyin büyümeye başlaması için baş verdi yani ser verdi kelimesinin kullanımı doğrudur. Ser vermek genellikle 'ser verip sır vermemek' olarak kalıplaşmış bir cümle halinde kullanılır. Bu da kişinin ne kadar sıkışırsa sıkışsın sırrını saklayacağı ve kimseye vermeyeceği anlamındadır. Kafasını verir fakat sırrını vermez anlamı çıkar.