Pratik Bilgiler Sıhhat nedir? Sıhhat ne demek TDK? Sıhhat sözlük anlamı...

Sıhhat nedir? Sıhhat ne demek TDK? Sıhhat sözlük anlamı...

Paylaş
Sıhhat nedir? Sıhhat ne demek TDK? Sıhhat sözlük anlamı...

Sıhhat kelimesi Arapça kökenlidir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Sıhhat, TDK sözlükteki anlamına göre sağlık, esenlik ya da doğruluk demektir. Sıhhat kelimesi genelde sağlık anlamında kullanılsa da diğer anlamlarında da sıklıkla kullanılır. Sıhhat nedir ve sıhhat sözlük anlamı ne demektir Posta.com.tr okuyucuları için ayrıntıları ile derledik.

Sıhhat, sağlık ya da esenlik anlamına gelen olumlu bir sözcüktür. Sıhhat sözcüğü doğruluk anlamında da kullanılabilir.

Haberin Devamı

SIHHAT NEDİR?

Sıhhat, genelde sağlık olarak kullanılsa da farklı bazı anlamlara da sahiptir. Sıhhat, kelime kökeni bakımından Arapçadır ve Türkçeye de Arapça dilinden geçerek zamanla Türkçeye yerleşmiştir. Sıhhat, Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki anlamına göre sağlık, esenlik veya doğruluk demektir. Kalıplaşmış olarak sıhhatler olsun gibi bir kullanım alanı vardır ve bu kullanımda sıhhatler esenlik olsun, sağlık olsun demektir. Bazı kelimeler her ne kadar köken bakımından farklı bir dil olsa da Türkçeye yerleşmiş olduğu için bu kelimelerin anlamlarına TDK sözlükten ulaşmak mümkündür. Eğer anlamını bilmediğiniz ya da ne demek olduğunu öğrenmek istediğiniz bir sözcük olursa internetten aratabilirsiniz. Bunun dışında Türk Dil Kurumunun Sözlüğünde de Türkçede kullanılan tüm sözcüklerin kullanım anlamları yazar.

Haberin Devamı

SIHHAT NE DEMEK TDK?

Türkçede kullanım alanına sahip olan tüm sözcüklerin anlamları yazar. Kelimelerin birden fazla anlamı olursa bu anlamların hepsine de internetten ya da TDK sözlükten ulaşabilirsiniz. Sıhhat, Türk Dil Kurumu Sözlük anlamına göre ilk olarak sağlık ya da esenlik demektir. Bu demek oluyor ki sıhhat kelimesinin ilk ve en direkt anlamı sağlık demektir. Sıhhat kelimesinin TDK'ye göre ikinci anlamı ise doğruluk demektir. Sıhhat kelimesinin cümle içinde doğruluk anlamında kullanılması da dilimize göre doğru kabul edilir.

SIHHAT SÖZLÜK ANLAMI

Sıhhat, sözlük anlamı merak edilen bir sözcüktür. Her ne kadar günlük kullanımda çokça kullanılsa da sözlük anlamı merak edilir ve öğrenilmek istenir. Sıhhat, birincil anlamı ile sağlık veya esenlik demektir ve ilk kullanım alanı bu anlamlardır. İkinci anlamına göre ise sıhhat doğruluk anlamına gelir. Bu demek oluyor ki sıhhat kelimesinin doğruluk anlamında kullanılması da mümkündür.