Pratik Bilgiler Tv ölçüleri nelerdir, nasıl hesaplanır? Televizyon ölçülerinde inç ne demek?

Tv ölçüleri nelerdir, nasıl hesaplanır? Televizyon ölçülerinde inç ne demek?

Paylaş
Tv ölçüleri nelerdir, nasıl hesaplanır? Televizyon ölçülerinde inç ne demek?

TV ölçüleri günümüzde uluslararası düzeyde ele alınan inç ölçüsü ile birlikte ifade edilmektedir. Tabii bunu aynı zamanda cm üzerinden de değiştirmek mümkün. Genelde 19 inç ile başlamak suretiyle 86 inç kadar yukarı çıkabilir. TV ölçüleri nelerdir, nasıl hesaplanır? Televizyon ölçülerinde inç ne demek? TV ölçüleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Günümüzde teknolojik yapıları ile artık televizyonlar kalitesinin dışında boyutları üzerinden de önemli yer taşıyor. Pek çok insan ev ya da iş yerleri ile farklı noktalara geniş ekranlara yerleştirilmektedir. Bu ekranlar ise daha çok inç ölçüsü üzerinden uluslararası çapta hesaplanarak üretilir. Elbette bunu daha iyi anlayabilmek için inç üzerinden cm'ye dönüştürmek suretiyle de kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

 

TV ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Kullanılacak alana bağlı olarak günümüzde birçok farklı TV ölçüsü olduğunu söylemek mümkün. Özellikle bu ölçüler LCD ve LED ekranlı televizyonlar adına ifade edilmektedir. Bunlar içerisinde 19 inç, 20 inç, 22 inç, 24 inç, 28 inç, 32 inç, 39 inç, 40 inç, 42 inç, 43 inç, 46 inç, 47 inç, 48 inç, 49 inç, 50 inç, 52 inç, 55 inç, 58 inç, 65 inç, 75 inç, 78 inç, 85 inç ve 86 inç olarak öne çıkmaktadır.

Elbette her geçen zaman bu ölçülerin dışında farklı ölçümler üzerinden de boyutlar doğrultusunda televizyonlar üretilmeye devam ediliyor. Tabii zaten bu boyuttaki televizyonların oldukça büyük bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür.

TV ÖLÇÜLERİ NASIL HESAPLANIR?

Aslına bakırsa TV ölçüleri inç ölçümü üzerinden ele alınarak kolay bir şekilde ifade edilmektedir. Bu kapsamda televizyon ölçüleri onun boyutunun çapraz uzunluğu olarak değerlendirilir. Bu bağlamda ekranın sol üst köşesinden başlamak suretiyle sağ alt köşesine kadar bir ölçüm yapılır.

Haberin Devamı

Bu ölçüm ise genel olarak inç üzerinden ele almak suretiyle ifade edilmektedir. Yani kısacası TV ölçüleri televizyonların köşegenlerinin uzunluğu üzerinden ifade edilir.

 

TELEVİZYON ÖLÇÜLERİNDE İNÇ NE DEMEK?

Televizyonların köşegen kısımlarından çapraz olarak ölçülmüş hali inç olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda bir inç 2,54 cm olarak dönüştürülür. Böylece ekran genişlikleri bu ölçüye uygun şekilde ele alınmak suretiyle üretimden geçer ve satışı sağlanır.

Genelde televizyon satın alırken inç üzerinden uluslararası düzeyde standart olarak ifade edilir. Bunu daha iyi anlayabilmek için ise verilen bu ölçüm ile birlikte inç üzerinden cm'ye dönüşüm sağlanabilir. Böylece televizyon alırken nasıl bir boyuta bağlı şekilde tercih edilmesi gerektiği daha kolay biçimde anlaşılabilir.