Pratik Bilgiler Unisex ne demek? Kıyafette ve ayakkabıda unisex ne anlama gelir?

Unisex ne demek? Kıyafette ve ayakkabıda unisex ne anlama gelir?

Paylaş
Unisex ne demek? Kıyafette ve ayakkabıda unisex ne anlama gelir?

Unisex sözcüğü İngilizcede kullanılan mono sözcüğü ile eş anlamlı bir kelime olarak karşımıza çıkar. Her iki kelimenin anlamı da bir, tek ya da ortak demektir. Unisex kelimesi dilimizde her iki cinsiyetin de ortak olarak kullanabilecekleri anlamına gelir. Unisex kelimesinin hem anlamını hem de kıyafet ve ayakkabılarda ne anlamda kullanıldığını ayrıntıları ile derledik.

Unisex İngilizce bir kelimedir ve son zamanlarda Türkçede de sık sık kullanılır. Unisex, her iki cinsiyet için de uygun olan her şeyi tanımlamak için kullanılan bir sözcüktür.

Haberin Devamı

UNİSEX NE DEMEK?

Unisex, hem kadınların hem de erkeklerin kullanabilecekleri şeyler demektir. Kelime anlamı olarak da unisex her iki cinsiyet için de uygun olan anlamına gelir. İngilizce dilinden mono ile eş anlamlı olan unisex kelimesi birçok alanda kullanılmaktadır. Kıyafetlerde, ayakkabılarda, isimlerde ve tuvaletlerde de unisex kelimesi ile karşılaşmak mümkündür.

Dilimize son zamanlarda daha fazla kullanılan bir kelime olarak girmiştir ve günümüzde de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle unisex kelimesini bilmek ve ne anlama geldiği ile ilgili bilgi sahibi olmak konuyu anlamak adına önemlidir. Unisex her şey hem kadınlar hem de erkekler tarafından ortak şekilde kullanılabilir olandır.

KIYAFETTE VE AYAKKABIDA UNİSEX NE ANLAMA GELİR?

Bir kıyafetin ya da bir ayakkabının unisex olması için hem erkekler hem de kadınlar için giyilebilir özelliklerde olması gerekir. Her ne kadar herkes istediği her şeyi giyebilse de bazı kıyafetler kadınlara özel ya da bazı kıyafetler erkekler özel olarak tasarlanabilir.

Haberin Devamı

Unisex kıyafetler genellikle kesim olarak rahat renk olarak da yeşil, mavi, lacivert, sarı, turuncu gibi ortak renklerde olur. Genellikle basic kıyafetler unisex olarak görülür ve her ne renk olursa olsun iki cinsiyet için de uygun olur. Unisex ayakkabılar ise herkes tarafından giyilebilecek olan ayakkabılardır. Örneğin topuklu ayakkabılar kadınlara özel olurken spor ayakkabıların numarası uygun olması halinde unisex olabilir.

Ayakkabıların kalıpları kadınlara ve erkeklere özel olarak farklı üretildiğinden kıyafet bulmak ayakkabı bulmaktan daha kolaydır. Fakat yine de spor ayakkabı ya da babetlerde erkeklerin kadın tarafına kadınların erkek tarafına göz atması mümkündür.