Pratik Bilgiler Usta zıt anlamlısı nedir? Usta kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Usta zıt anlamlısı nedir? Usta kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Usta zıt anlamlısı nedir? Usta kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Zıt ve eş anlamlı kelimeler Türkçe de sıklıkla kullanılan sözcükler arasında yer almaktadır. Buna göre birbirinin tam tersi anlamlı kelimelere zıt anlamlı kelimeler olarak tanımlanmaktadır. Bu bağlamda zıt anlamlı kelimelerin birkaç tanesine bakılacak olursa iyi-kötü, güzel-çirkin, siyah-beyaz, aşağı-yukarı, inişli-çıkışlı gibi örnekler çoğaltılabilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler ile eş anlamlı kelimelerin tanımları genellikle karıştırılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zıt anlamlı kelimeler yazılışları ve anlamları birbirinden tamamen farklı olan sözcüklerdir. Eş anlamlı kelimeler ise yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelerdir.

Haberin Devamı

 

USTA ZIT ANLAMLISI NEDİR?

İlkokul öğrencileri başta olmak üzere orta öğretim derslerinin devamlı konuları arasında yer alan zıt anlamlı sözcülerin listesi oldukça uzundur. En çok kullanılan zıt anlamlı kelimeler arasında usta kelimesi yer almaktadır. Usta bir iş konusunda profesyonel olan kişi anlamında kullanılır.

Usta sözcüğünün zıt anlamlısı Çırak olarak bilinmektedir. Çırak; bir işe yeni başlayan ve deneyimsiz olan kişi anlamında kullanılmaktadır.

 

USTA KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Bazı zıt anlamlı kelimeler birden fazla olabilmektedir. Buna göre usta kelimesinin karşıt anlamlılarına bakılacak olursa;

 - Çömez

 - Çırak

 - Amatör

 - Çaylak

 - Toy

 Bir cümlenin açık net ve anlaşılır olarak yazılması veya konuşurken iletişimin berrak olması açısında zıt anlamlı kelimelerin yerli yerinde kullanılması uygun olacaktır.

Haberin Devamı

- Acemi olarak Türk Dil Kurumu tarafından belirtilmiştir. Usta sözcüğünün zıt anlamlı sözcükleri cümle içerisindeki örneklere bakılacak olursa;

- Kasap dükkanına 20 yıl önce girdiğimde acemi bir çıraktım Oysa şimdi Usta oldum yeni çömezleri ustalığa yetiştiriyorum

- Acemi olmadan Usta olunmaz

- Sınıfa yeni çömezler geldi.

- Çıraklık eğitimi ustalığa giden en önemli yoldur.

- Müzikle amatörce ilgileniyorum

- Çaylaklar ile uğraşmak istemiyorum Ben ustalar ile ilgileniyorum

- Daha çok toy ve küçüksün anlayamazsın.

- Usta olmak için çaylaklık sınıfından geçmen gerekiyor.